e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Maig de 2011

Aquests 'cracks'...

En aquestes dates, quan finalitzen les competicions de la temporada, els pares i avis dels jugadors del futbol-base es tornen bojos amb el seu nen per conèixer l'equip en el que jugaran la propera campanya i quins clubs estan interessats en el seu fitxatge, perquè tots (gairebé el 90%) creuen que a casa tenen un Leo Messi, Cristiano Ronaldo, Andrés Iniesta, Xavi Hernández, Iker Casillas o Víctor Valdés.

El cambrer, que des de fa anys em serveix el meu primer cafè del matí, esperava la meva arribada a la cafeteria per deixar-me anar: "periodista, tu que tens tants contactes en el món del futbol, mira si pots posar en un equip al fill del meu amic Jordi, que és un davanter fora de sèrie.

-Quants anys té?

-Onze

L'has vist jugar?
-No, però m'ha dit el seu pare que és un fenomen, el millor de l'equip i el mateix m'ha corroborat el seu avi".

Sense contestar afirmativament que li faria la gestió ("bé, ja ho miraré", va ser la meva resposta) no vaig voler desanimar-lo per no encabronar-lo i que a partir de demà em servís, en lloc de l'exquisit cafè diari, un aguachirri.

Cada temporada, i són ja diverses les que porto observant, en tots els partits del futbol-base, els pares i avis (fins i tot algunes mares) es creuen més entesos en tàctiques i tècniques de futbol que Pep Guardiola, José Mourinho, Luis Aragonés o Vicente del Bosque.

Cal observar com es passen tot el partit corrent la banda com els millors extrems d'abans (això si fora de les línies de joc) cridant al seu nen el que ells consideren ha de fer durant el partit, sense importar les consignes que l'entrenador li hagi donat per a l'enfrontament.

Poc els importa que entrenadors, monitors i fins i tot àrbitres, que acostumen a ser joves que inicien la seva carrera, es passin hores i hores durant la setmana ensenyant els nens no només les tècniques i tàctiques del futbol sinó educació, intentant que hi hagi entre ells un companyonia i amistat i que vegin en el contrari no a un enemic sinó solament a un component d'un equip diferent al d'ells.

Els insults als àrbitres i tècnics, i fins i tot els contraris, són continus si creuen que han comès una injustícia o una mala entrada al seu nen perquè tots ells creuen que en el futur els pot solucionar tots els problemes perquè com és un "fora de sèrie" serà contractat pels millors clubs del món.

Espero que el meu cambrer i el meu amic em comprenguin quan els tingui, amb paciència i detall, tot això i no s'enfadin, tornant al món de la terra i ajudant al nen a jugar i formar-se en la vida. Si no, ho sento, pitjor per a ells.
 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1510
7
Comentaris afegits 
sergio (barcelona) 28-05-2011 - 12:16
m'agradaria que els clubs tambe tinguesin unes clases pels pares i els eduquesin pels partitas, ensenyalins el reglament
alex (barcelna) 27-05-2011 - 09:35
est pot dir mes alt pero no mes clar. felicitats perl'article
enric (barcelona) 26-05-2011 - 11:26
No tots son iguals, pero te rao amb el seu escrit. Tindriem que se mes normals quand els nostres fills jugan a futbol
M Jesus (Sta Coloma de Grt ) 20-05-2011 - 18:03
hombre ...supongo que alguno de esos padres , abuelos o amigos de los padres que dchose de paso confia plenamente en la palabra del mismo padre de la criatura ...alguna vez tendrn razn , todo los futbolistas de lite tienen un descubridor ...petons deu
esteve (barcelona) 19-05-2011 - 18:54
si prohibisen als pares anar als entrenaments i als aprtits del seus fills segur que guanyariem tots, entrenadors, arbitrs i jugadors
TORNAR