e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Maig del 2012

Els JJOO són un negoci i no un esport

Molt pocs esdeveniments poden competir pel que fa a repercussió i prestigi amb la celebració d'uns Jocs Olímpics. Durant les setmanes que duren els Jocs, tots els mitjans de comunicació difonen prolixament les gestes dels herois esportius per tot el món.

El "fair play" o "joc net" és, suposadament, el fonament del Moviment Olímpic. De manera que les Olimpíades exercirien més una funció educativa de primer orden perquè vindrien a representar l'esperança d'assolir l'entesa i la cooperació entre els diferents pobles i ètnies del planeta.

Milions de persones a tot el món comparteixen aquest sentiment. Creuen en ell i, encara avui, aquest és un dels pocs espectacles esportius que gaudeix d'un generalitzat respecte. No obstant això, entre els desitjos col·lectius i els fets hi ha, malauradament, un immens abisme.

Els Jocs...

Continuar llegint...

13 de Maig del 2012

Primes a tercers

Quan arriben les últimes jornades de Lliga sempre es denuncien "primes a tercers" sense que fins al moment la Lliga de Futbol Professional, sabedora d'això, hagi pres cartes en l'assumpte, tot i que crec que si les primes es donen per guanyar un partit no sembla que això pugui considerar-se com il·legal, però sempre per guanyar no per deixar-se guanyar.
 
S'apel·la a la professionalitat dels jugadors, que cobren uns bons sous, encara que molts d'ells en els seus contractes tenen quantitats substancioses de millora si aconsegueixen una bona classificació o l'equip eludeix el descens de categoria.
 
Amb les primes a tercers s'aconsegueix un al·licient afegit que serveix perquè els futbolistes donin aquest 'extra' d'esforç que es requereix per obtenir una victòria i, de passada, posar més emoció a la Lliga. Si no fos per els famosos 'maletins', molts partits...

Continuar llegint...