e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Maig del 2011

El Sabadell, fent història

El mateix dia que el FC Barcelona aconseguia la seva quarta Copa d'Europa, el CE Sabadell obtenia l'ascens a Segona Divisió A, divuit anys després d'haver militat en aquesta categoria i aconseguint un impressionant empat a un gol al camp de l'Eibar, després d'haver empatat a zero a la Nova Crau Alta. Aquesta ha estat la temporada del club, la temporada de l'ascens, la que ens fa estar de nou al mapa futbilístic després de passar la travessia del desert.

El CE Sabadell va ser creat l'any 1901 per Joan Saus i un grup de joves del Centre Català de Sabadell però no va ser legalitzat fins 1913, encara que l'acta fundacional data del 5 de juny de 1906. El primer president va ser Joan Grau.

Els seus primers partits els disputava en un camp d'herba, al Prat de Sant Oleguer. El 3 juny 1906 va inaugurar l'estadi del barri de la Creu Alta i posteriorment, el 1912, en aquest recinte es disputaria el primer partit amb llum artificial...

Continuar llegint...

16 de Maig del 2011

Aquests 'cracks'...

En aquestes dates, quan finalitzen les competicions de la temporada, els pares i avis dels jugadors del futbol-base es tornen bojos amb el seu nen per conèixer l'equip en el que jugaran la propera campanya i quins clubs estan interessats en el seu fitxatge, perquè tots (gairebé el 90%) creuen que a casa tenen un Leo Messi, Cristiano Ronaldo, Andrés Iniesta, Xavi Hernández, Iker Casillas o Víctor Valdés.

El cambrer, que des de fa anys em serveix el meu primer cafè del matí, esperava la meva arribada a la cafeteria per deixar-me anar: "periodista, tu que tens tants contactes en el món del futbol, mira si pots posar en un equip al fill del meu amic Jordi, que és un davanter fora de sèrie.

-Quants anys té?

-Onze

L'has vist jugar?
-No, però m'ha dit el seu pare que és un fenomen, el millor de l'equip i el mateix m'ha corroborat el seu...

Continuar llegint...

04 de Maig del 2011

El futbol espanyol, de moda a Hong Kong

El Kitchee SC, que ocupa el primer lloc de la classificació Lliga de la primera divisió de Hong Kong, és dirigit per un tècnic català, Josep Gumbau i compta a les seves files amb sis jugadors espanyols: Daniel Cancela, Jose Maria Diaz, el chino Losada, Fernando Recio, Unai Luzardo i Jordi Tarrés, a més del preparador de porters Carlos Alós, que han introduït l'actual estil espanyol i que ha servit per elevar el nivell del futbol d'aquest país.

El Kitchee és un club de futbol de consciència social, presidit per Mister Ken, amb un lema de "canviant vides a través del futbol!" Jugar futbol bonic i el desenvolupament de les futures generacions de jugadors de les categories inferiors són les aspiracions de Kitchee. Amb aquests forts lligams espanyols, Kitchee gestiona la HK FCB Escola sota llicència del FC Barcelona i tots els jugadors joves seleccionats...

Continuar llegint...