e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Setembre de 2013

Cívicament i pacíficament, els catalans i catalanes de tots els punts del país vam emetre, a la tarda de la Diada Nacional de Catalunya, un missatge a tot el món: que tenim la determinació i la voluntat de decidirdemocràticament el nostre futur. La Via Catalana ens va emocionar, va demostrar el compromís de tots i totes en bastir lliurement un gran país, ens va donar mésautoestima i ens va fer sentir, una vegada més, plenament orgullosos de ser catalans.

L’estat espanyol va respondre amb la carta del president Rajoy. Una carta decebedora, que no dóna resposta a laconvocatòria d’una consulta tal i com reclamava elpresident Mas perquè puguem decidir quin país volem per a nosaltres i les futures generacions. Així, de nou, amb aquesta carta, el govern de Rajoy ha tornat a utilitzar la Constitució com a mur de contenció, i ha posat el focus cap a una altra banda: centrant-se a pressionar ambaixadors de països favorables al dret a decidir, en pretendre instaurar el discurs de la por donant per fet que Catalunya es podria quedar fora de la Unió Europea –amb la contradicció que Catalunya ja som a Europa i vam ser impulsors de la construcció europea-, o polemitzant entorn a l’informatiu Info-K, de Televisió de Catalunya.

L’actitud del govern espanyol s’enroca en una absoluta manca de voluntat política, malgrat que esgrimeix reiteradament que l’impediment per a la celebració d’una consulta rau en una qüestió de legalitat. De fet, aquesta primavera, ja li vaig manifestar al president Rajoy que, en realitat, el que cal, és voluntat política. Bé doncs, fins a cinc vies legals proposa el Consell Assessor per a la Transició Nacional per a donar veu al poble de Catalunya!

El diàleg amb Madrid hi és i hi ha de seguir sent, perquè nosaltres som del fer les coses ben fetes. Alhora, però, hem d’advertir-los que dialogar no vol dir renunciar al dret a decidir, ni tampoc ha de servir com a excusa per a endarrerir el procés i la consulta, i hem de recordar-los quefer política és saber escoltar i tenir empatia.

Per a tenir força, hem d’estar units. Des de la societat i des del Parlament de Catalunya, és clau que seguim transmetent una actitud de força i determinació per a decidir el nostre futur polític com a país. Ara hem de pactar conjuntament la data i la pregunta per a poder fer la consulta l’any que ve, que serà quan els catalans i les catalanes serem cridats a les urnes per a poder expressar quin futur col·lectiu volem per a la nostra nació. Perquè volem viure en un país amb llibertat, justícia i cohesió social!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
880
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR