e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Juny de 2015

Els catalans i les catalanes vivim uns temps il·lusionants i esperançadors perquè tenim la possibilitat de construir una nova Catalunya, que sigui més justa i on les persones hi visquem millor. Tenim davant el nou repte de com encarem el futur polític del nostre país. Vivim, doncs, una nova etapa que, com a tal, requereix canvis per poder-la afrontar.

Un d’ells ha estat posar fi al projecte comú de la federació de Convergència i Unió, que tan útil i fructífer ha resultat durant aquests 35 anys de model autonòmic però que avui s’ha vist esgotat i sense sentit. Ens hem trobat amb dos projectes polítics diferents. I, per això, hem decidit no donar continuïtat a la federació des del respecte  cap als que han estat els nostres companys de viatge, i de la manera més amistosa possible.

I és que, a més, ens trobem davant d’un govern espanyol que ens maltracta i ens priva de la nostra llibertat de decidir com a nació. M’agradaria recordar que, malauradament, no ens ha servit de res que durant 35 anys CiU hàgim apostat sempre per la convivència amb la resta de l’estat espanyol,  que hàgim garantit la governabilitat dels diferents governs espanyols en moments difícils, que contribuíssim de manera decisiva a l’entrada d’Espanya a la Unió Europea, o que ens poséssim al seu costat en moments que es posava en perill la democràcia com en el 23-F, entre d’altres exemples. Però no ens ha servit perquè ara, quan Catalunya vol pronunciar-se sobre com vol que sigui el seu futur, ens ho pretenen impedir amb una actitud molt poc democràtica.

Aconseguir una Catalunya independent és l’aposta ferma que fem des de Convergència Democràtica. La nostra formació política disposa de tota la legitimitat per a tirar endavant amb el nostre compromís i el nostre projecte polític cap a la independència. Perquè aquesta és, per a nosaltres, la única solució per a seguir avançant com a país.

I, al mateix temps, ens és un projecte molt il·lusionant també, perquè per primera vegada en la nostra història tenim l’oportunitat de dibuixar el nostre propi futur de llibertat, de justícia social, que garanteixi el benestar i el progrés econòmic i social dels catalans i les catalanes. Farem un pas més el proper 27-S, amb les eleccions plebiscitàries, a les quals Convergència ens presentarem al costat del president Mas per fer de Catalunya un país lliure.

Josep Lluís Cleries

Portaveu de Convergència al Senat 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2328
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR