e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Desembre de 2013

Un nou futur

Catalunya i els catalans ens trobem davant d’un moment apassionant. Tenim cada cop més a prop la possibilitat de canviar el nostre futur, el futur del nostre país fent-lo més lliure i millor. El pacte de la pregunta i la data del nou de novembre de 2014 han suposat un pas endavant per deixar clar que junts ens en sortirem. Aquesta és la demostració que no farem ni un pas enrere. És per això que fem nostres les paraules d’Espriu:“Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble”. Som un poble valent i orgullós que sabem on volem anar, que té clar com ha de fer les coses. No ens farem enrere i negociarem amb el Govern espanyol per fer la consulta que vol el poble de Catalunya.

La possibilitat que se’ns dóna de construir un nou país ens ha d’entusiasmar, un nou país que segueix la tradició d’una nació mil·lenària i que tampoc perd el bagatge dels darrers 35 anys. Comptem amb el més important: el compromís, el caliu i el suport de la gran majoria de les catalanes i els catalans.

Des de CDC hem iniciat fa setmanes el procés d’una Convenció Nacional sota el nom “Compromesos amb les persones”, que vol definir com volem aquesta nova Catalunya, aquest nou país en l’àmbit econòmic, en l’àmbit social, en la qualitat democràtica i dins també d’una nova Europa.

En aquests moments de crisi econòmica els únics que hem assumit la responsabilitat de governar som nosaltres. Des d’aquest compromís amb la gent i amb el país d’assumir el Govern, amb més força moral i amb molta voluntat de servei, estem fent aquesta Convenció Nacional per mantenir i millorar l’Estat del benestar, per una economia d’èxit al servei de les persones, per la justícia social.

Alhora, per fer que Catalunya sigui una democràcia de prestigi on la gent recuperi la confiança en la política i els polítics. També com a europeistes convençuts volem una Europa més dels pobles, més propera a la gent i que posi les persones per davant.

Davant de tot aquest procés cívic, pacífic i constructiu, esperem que el Govern de l’Estat assumeixi la nova realitat i que per una vegada faci una proposta en positiu acordant la consulta amb el Govern de Catalunya com han fet altres democràcies europees.

Sabem que tenim ànima i força per fer aquest nou país millor. Ens cal aquest compromís amb el nostre futur per fer aquesta nació de qualitat humana per els qui ens segueixen i en honor dels qui van lluitar-hi però ja no hi són.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
905
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR