e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 d'Octubre de 2014

Un 9N i una consulta transcendentals

La importància de la consulta rau en un fet de vital importància amb el qual hem de ser coherents: s’havia de produir durant aquesta legislatura, perquè CiU es va presentar a les darreres eleccions al Parlament de Catalunya defensant aquest punt al seu programa electoral. A més, el Pacte de Govern CiU-ERC especificava que es duria a terme. Per si no ens havia quedat clar que estava tot ben lligat, la declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya, aprovada el 23 de gener de 2013, esmenta la celebració de la consulta dins dels marcs legals. Però també s’ha de recordar que ha estat un compromís molt explicat i molt arrelat en el conjunt de la ciutadania. Ara tenim una majoria social i parlamentària i un Govern que volen, promouen i poden fer-la possible. No només és tracta d’una iniciativa política, neix d’una majoria social, que reforça la nostra democràcia. Els ciutadans ho han assumit, ho han convertit en un clam, en una petició. 

Com que existeix la necessitat social i política de tirar-la endavant, el president Mas ens proposa fer-la el 9 de novembre i també amb la pregunta que es va pactar. Ningú no ha de confondre els fets perquè el camí està clar. El president Mas compleix fil per randa el compromís que tenia amb el poble de Catalunya i també amb tots els que li van donar la seva confiança al Parlament en la seva reelecció. La consulta es portarà endavant en el marc jurídic que s’ha creat específicament per esquivar les amenaces, els atacs i la involució democràtica del govern de l’estat contra la seva celebració.

És evident que hi ha entrebancs en tot el procés i que no es podrà executar com voldríem. Es va elaborar un decret i aquest ha quedat suspès. Tot i això, els catalans hem trobat el camí per fer possible el nostre desig de llibertat. Ara necessitem que el 9-N i la consulta siguin transcendentals per al futur del nostre país, perquè la votació massiva del poble de Catalunya la faci transcendental. El 9-N serà transcendental perquè les catalanes i els catalans el fan transcendental amb el seu vot, amb la seva implicació i amb el seu compromís. Si hem omplert els carrers, ara hem d’omplir les urnes des de la llibertat, cadascú des de la seva opció ideològica. El 9-N ha de servir com a primer pas indispensable i necessari per construir el nou país que volem.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1166
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR