e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 de Juliol de 2013

"Vostè no és Catalunya i no pot parlar en nom de tots els catalans, Catalunya és un país plural”. Amb aquestes paraules em va respondre el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, fa unes setmanes, en la sessió de control al Senat, quan li vaig reclamar que escoltés Catalunya, que tenim dret a decidir i també a construir un projecte de futur que generi esperança a un poble. Perquè, evidentment, en cap cas, m’he atorgat la representativitat d’una nació tan plural com ho és la nostra.

En la mateixa línia, el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, s’havia dirigit al meu company de files, el senador per les Terres de l’Ebre, Ferran Bel i a la senadora d’ERC i també a mi mateix, en altres sessions plenàries.

Aquesta forma de respondre està fora de tota regla. Per això, aquest dimarts, davant la Junta de Portaveus del Senat em vaig queixar perquè es qüestiona reiteradament davant del ple la representativitat de CiU. Rajoy i Montoro haurien de tenir ben clar que aquesta no és la manera d’actuar, perquè qüestionar la representativitat d’un grup parlamentari o d’un senador suposa qüestionar la democràcia. Això és inadmissible i intolerable. És un menyspreu a la ciutadania que ha dipositat la confiança en unes determinades persones i forces polítiques.

Els senadors catalans representem la ciutadania  i el Parlament de Catalunya. Durant la Junta de Portaveus, el director general de Relacions amb les Corts del Govern espanyol va assenyalar que elevaria la meva queixa a l’Executiu central. Carbajal va justificar aquests comentaris de Rajoy i de Montoro al·legant que eren arguments polítics del debat parlamentari. Però un argument mai pot ser sobre qui o què representa cadascú. Democràcia és contrastar arguments; democràcia és dialogar; democràcia és saber respectar a qui tens al davant, ... i sembla que aquests valors democràtics tan elementals, a alguns, els costa d’entendre.

Això pot passar un cop, que fins i tot ho podria entendre, però que succeeixi diferents vegades i només amb senadors catalans destil·la menyspreu cap al poble de Catalunya, cap als seus representants polítics i cap a la sobirania popular.

Mai, des del nostre grup parlamentari al Senat, hem posat en dubte la representació que tenen a Catalunya determinades forces polítiques o dirigents polítics. Sempre els nostres arguments es basen en els nostres ideals, en la nostra manera d’entendre la política  i en una voluntat de fidelitat i servei als homes i dones del nostre país, a la nostra nació catalana en el seu conjunt.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1190
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR