e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

31 de Mar de 2014

Les idees no es poden impugnar

"El poble de Catalunya té, per raons de legitimitat democràtica, caràcter de subjecte polític i jurídic sobirà". Aquestes paraules recollides en la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya el 23 de gener de 2013 amb 85 vots a favor, 41 en contra i dues abstencions, expressen la voluntat manifestada a les darreres eleccions catalanes per fer efectiu el dret a decidir.

La Declaració de Sobirania és el posicionament del Parlament de Catalunya sobre el futur polític del nostre país. Per tant, es refereix a les seves idees, i no és cap disposició, ni normativa, en el sentit de ser una llei, un decret, o una ordre. Impugnar-la és incongruent perquè suposa no entendre la seva pròpia naturalesa declarativa. La sentència del Tribunal Constitucional del 25 de març contra la resolució no treu cap a res.

En aquest moment, històric, determinat, el Parlament de Catalunya pren majoritàriament aquesta decisió. El que fa la Declaració és manifestar l'opinió del Parlament i la visió sobre el nostre futur polític.

Malgrat la sentència del Tribunal Constitucional, avui, la Declaració de Sobirania és vigent perquè una voluntat política no es pot suspendre, tal i com va ratificar la Mesa del Parlament un cop coneguda la sentència. Avui, Catalunya, a través del seu Parlament, segueix opinant el mateix amb sentència o sense.

Cal també pensar en el fet que resulta curiós que la impugnació del Tribunal Constitucional s'hagi donat a conèixer precisament en la jornada de dol anunciada per l'estat espanyol per la mort de l'expresident Suárez. L'activitat institucional fou aturada. S'havien suspès els plens del Senat i del Congrés. Però el Constitucional va emetre el text de la impugnació. Quanta pressa per segons què!

Una pressa que demostra que l'objectiu és la voluntat d'amagar la realitat que es viu a Catalunya, que és un procés emprès des de la convicció i el compromís que ens porta cap a decidir el futur del nostre país. Per cert, aquesta sentència de cap manera ens tanca la porta del nostre legítim dret a decidir. Més aviat, tot el contrari!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1331
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR