e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Febrer de 2014

García, López, Rovira, Al-Qudsi, Bermúdez, Gispert, Virgili, Pérez o Codines... tots i cadascun d’aquests cognoms configuren la societat de la Catalunya d’avui. Avui Catalunya és el que és gràcies a la suma de tots però posant en valor també el que és cadascú, els que conformem aquesta nació. L’escola catalana és un bressol de convivència, de cohesió i de civisme i la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per aplicar el 25% de l’horari lectiu en castellà a cinc escoles és un entrebanc més que ens trobem en el camí. Però no defallirem en la defensa de la nostra llengua. Mentre alguns la fan servir per separar-nos per nosaltres sempre ha estat un element aglutinador. El català és un element per sentir-se membre d’aquest país, és un element integrador d’una cultura, d’una forma de viure i d’entendre el món.

El nostre sistema d’immersió lingüística és un paradigma educatiu que afavoreix l’aprenentatge del català, del castellà i d’una tercera llengua sense problemes. Tenim la ferma voluntat de sentir-nos lliures. A Catalunya la llengua catalana ha ajudat a bastir el nostre tarannà obert i cosmopolita. La nostra cultura és l’espina dorsal del nostre poble, de la integració. Hem de tenir en compte que també ha ajudat a respectar la forma d’expressar-se de cadascú.

La immersió funciona i hem de protegir-la perquè forma part del nostre ADN. Catalunya necessita un Estat; un Estat que protegeixi la seva riquesa cultural i lingüística i avui el Govern espanyol no ho fa, sinó que fa just tot el contrari. L’Estat espanyol utilitza tots els fronts per qüestionar les nostres senyes d’identitat, però amb paciència i convençuts de la nostra força ens en sortirem, perquè Catalunya, els catalans i la nostra llengua ens farem respectar malgrat tots els malgrats.

Josep Lluís Cleries

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1110
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR