e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

06 de Novembre de 2013

El govern de Mariano Rajoy ahir va demostrar a través del seu ministre d’Educació i Cultura, José Ignacio Wert, un cop més, que pren decisions equivocades i que cal rectificar. Senzillament, amb el curs en marxa, el ministre Wert no podia canviar els criteris per atorgar les beques Erasmus amb la majoria d’estudiants d’aquest programa ja a l’estranger. Finalment, va haver de reconduir la decisió i tots els alumnes rebran els diners assignats per aquest curs. Això ni és seriós, ni demostra capacitat de gestió. És un despropòsit més, com la LOMCE. No podem seguir així.

Amb la LOMCE hauria de fer el mateix: rectificar i retirar-la. Per això reitero la meva petició perquè retiri aquest nus educatiu, tal i com vam demanar-li la setmana passada en el marc del debat a la Comissió General de Comunitats Autònomes del Senat. Estem davant d’una llei ideològica, predemocràtica i recentralitzadora. Es tracta d’una imposició que s’ha fet des de la manca de consens i la falta de diàleg,  que trenca el pacte y el consens constitucional del que el PP parla sempre i amb el que s’omple la boca.

Invasió competencial i català residual

La futura reforma és també una clara invasió competencial, que buida de contingut els Estatuts d’Autonomia. La LOMCE vol convertir el català en una llengua residual, trencar un model d’èxit com el de la immersió lingüística. Això seria una gran equivocació perquè ha estat un model de convivència i de cohesió social, que s’adequa al Marc europeu d’aprenentatge, l’ensenyament i l’avaluació de les llengües. La immersió lingüística garanteix que els alumnes tinguin el ple domini de les llengües catalana i castellana quan acaben l’ensenyament obligatori.
L’Estat espanyol, encara que a alguns no els agradi, és plurinacional y plurilingüístic i aquest fet no es pot  negar. En aquest sentit, la LOMCE té una clara voluntat uniformista i uniformadora.
L’únic consens que ha aconseguit l’Executiu Rajoy amb aquesta el de la LOMCE és el de la discrepància. En lloc de diàleg i lleialtat institucional han aplicat la llei de la imposició.

Ni un sol euro

Un altre despropòsit és que la llei es vol aplicar precipitadament i sense dotació econòmica. Els  Pressupostos per al 2014 no contemplen ni un sol euro per al seu desplegament. El Govern espanyol fa una llei que caurà sobre l’esquena de les Comunitats Autònomes. Fa lleis però que les paguin els altres!
Com és possible que a Catalunya el quart grup en representació al Parlament sigui el que decideixi en un futur la política educativa. Amb aquesta llei i amb d’altres iniciatives el Govern del PP ens duu a l’Espanya en blanc i negre i nosaltres ja coneixem el nostre propi color.. No farem ni un pas enrere i més en un tema tan clar per al nostre futur nacional com és l’educació.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
973
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR