e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 de Maig de 2013

Altament preocupant i profundament decebedor. Així definim la suspensió temporal de la Declaració de Sobirania per part del Tribunal Constitucional aquesta setmana passada però, tot i així, no ens deixem ni ens deixarem humiliar.

Catalunya seguirà indiscutiblement el seu camí, que és el que porta fins al dret a decidir. Perquè així ho ha escollit democràticament el poble català i la responsabilitat de les seves institucions polítiques és complir amb la voluntat majoritària. En les darreres eleccions catalanes, que, per cert, han estat les més participatives dels darrers trenta anys, els catalans i catalanes van decidir que hi hagués una majoria sobiranista al Parlament que emprengués el camí cap al dret a decidir el futur del país.

Per tant, amb aquesta decisió, l’alt tribunal pretén qüestionar la voluntat democràtica del poble català. Aquesta és una actitud que demostra, de nou, el temor a la Democràcia i l’obsessió envers la voluntat catalana per part de l’estat espanyol.

Però que els quedi clar: la sobirania del poble de Catalunya i, en nom seu, el Parlament de Catalunya, estan absolutament per sobre de les resolucions que pretenen frenar el nostre dret a decidir. I que la Declaració de Sobirania segueix vigent, tal i com ha subratllat la presidenta del Parlament, perquè no és una declaració jurídica, sinó política; no és una declaració unilateral d’independència, sinó que és una manifestació basada directament en la voluntat popular expressada en les urnes. És la convicció i determinació d’una diputats i diputades que seguim fidels al nostre compromís amb el poble de Catalunya.

La majoria de catalans i catalanes, quan vam optar per avançar per a aquest camí, sabíem que trobaríem molts entrebancs, certament. A mesura que anem caminant, però, hem d’aprendre a transitar-lo sense atabalar-nos excessivament i seguir amb la línia que caracteritza la nostra manera de fer: apostant per la radicalitat democràtica, per l’exquisidesa en les formes i amb una actitud pacífica i constructiva.

Perquè el poble de Catalunya mai renunciarà ni es farà enrere en la seva ferma voluntat de dialogar. Perquè nosaltres creiem i apostem per la Democràcia!

I com deia Espriu: “Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble”.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2098
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR