e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Juny de 2014

Contra la pobresa infantil

Des del Govern espanyol, s'estan donant en els darrers temps missatges positius sobre creixement econòmic i sortida de la crisi. Des de CiU, lògicament, ho celebrem però també constatem que el Govern central peca d'un excessiu triomfalisme en aquests termes, més quan hi ha milers de persones i famílies que estan en una situació de gran vulnerabilitat. 

I és que només cal que contraposem aquestes dades amb les d'informes de destacats organismes internacionals que han sortit publicades recentment. Parlo de l'estudi de l' OCDE, que afirma que Espanya és, de lluny, el país on han augmentat més les desigualtats econòmiques entre rics i pobres amb la crisi.

Parlo de Càritas Europa, quan fa unes setmanes va constatar que Espanya és el segon país de la Unió Europea amb el major índex de pobresa infantil, superat només per Romania. I parlo del 27,5% d'infants amb risc de pobresa a l'Estat espanyol, segons el darrer informe de l’UNICEF publicat aquesta mateixa setmana.

Aquests informes demostren, per una banda, la cruesa de la crisi econòmica i, per l'altra, que el Govern espanyol no té com a prioritat el finançament dels serveis de l'estat del benestar. Només cal veure que la part més important de la flexibilització del dèficit se la queda l’administració central per davant de  les CCAA, que són les que suporten el pes dels serveis bàsics de salut, ensenyament i serveis socials. A més, les dades demostren la manca de  polítiques d'infància i de suport a les famílies per part del govern espanyol. Espanya és, després de Grècia, el segon país de la UE que destina menys recursos per acabar amb la pobresa infantil així com que és un dels països que menys inverteix en suport a les famílies. 

És l'hora, doncs, que el Govern de l'Estat creï un fons de lluita contra la pobresa i promogui un gran pacte de comú acord amb les Comunitats Autònomes per eradicar la pobresa infantil. És l'hora que el Govern espanyol sigui sensible amb les famílies més vulnerables i els seus infants. És l'hora de les accions valentes i decidides, del compromís social. És l'hora de posar al centre de les prioritats les persones i les famílies més necessitades.

Aleshores sí que es podrà parlar de recuperació. Però, mentrestant, cal responsabilitat i realisme. Cal, doncs, que les polítiques generadores de riquesa ho siguin també de cohesió social i territorial. Que siguin generadores d'ocupació. Que generin equitat i igualtat d'oportunitats. Que generin, en definitiva, confiança i esperança.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1332
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR