e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Desembre de 2014

Cal que tirem endavant els pressupostos

Política i compromís social són indissociables. Fer política és estar a prop de les persones, arremangar-se per copsar-ne i respondre a les seves necessitats; és treballar per garantir l'estat del benestar, per atendre les persones i famílies més vulnerables i construir una societat justa, inclusiva i cohesionada. Així es fa política amb ànima social, que és posar a les persones al centre de totes les polítiques. Això és fer política amb qualitat humana.
 
Al nostre país, però, hem vist que l'asfíxia econòmica a la qual ens sotmet l'Estat espanyol, i la seva deslleialtat amb Catalunya, fan que no disposem de suficients recursos per atendre els ciutadans i les seves famílies; i posen en risc el desenvolupament de les polítiques socials fent perillar els pilars de l'estat del benestar.
 
Per això, vam decidir que l'única solució passava per tenir un Estat propi. I en això estem. Així, gestionarem els nostres propis recursos i els catalans i catalanes podrem viure millor, amb un estat del benestar de qualitat, fort i sostenible, donant resposta als reptes socials d'avui.
 
Mentrestant, però, hem de seguir gestionant el dia a dia, no ens en podem oblidar!  Hi ha qüestions, les socials, a les quals cal donar sempre resposta, perquè no poden esperar! Per això cal que tirem endavant els pressupostos per l'any 2015.
 
Uns pressupostos que mantenen el nivell de despesa, donen prioritat a la despesa social, i no incorporen cap nova retallada. Recuperen la paga doble dels treballadors públics i la jornada completa i la retribució dels interins; garanteixen inversions per 458 milions d'euros en centres educatius i hospitalaris i la línia 9 del metro, entre d'altres. Els pressupostos del Govern de la Generalitat també estableixen el desplegament de l'Agència Tributària pròpia i impulsen la recuperació econòmica. Per tant, és clau que tirin endavant. Cal que aquelles formacions polítiques que tenen un veritable compromís social, amb sensibilitat cap a les persones, els donin suport. Així, podrem seguir donant resposta al dia a dia del nostre país mentre, units, seguim avançant cap a la nostra llibertat nacional.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1079
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR