e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Març del 2013

Canvis immediats a la llei hipotecària

La sentència del Tribunal de Justícia de la UE feta pública la setmana passada obre el camí per a la tan necessària reforma de la Llei Hipotecària espanyola, vigent des del 1946, perquè deixa sense protecció els consumidors davant de possibles clàusules abusives de les entitats bancàries. Els canvis haurien de tirar endavant de forma immediata perquè la citada norma, tal i com estableix la sentència, “és contrària al dret de la Unió” i fa impossible o excessivament difícil garantir els drets del particulars. Ara més que mai, davant la conjuntura econòmica que deixa sense llar a milers de persones que no poden fer front a la hipoteca, es el moment adequat per iniciar un procés de canvis que freni una situació jurídicament anormal i que ha comportat, i comporta, en molts casos desnonaments.

A Espanya, la Llei...

Continuar llegint...

03 de Març del 2013

Por a la democràcia

El consell de ministres del Govern de l’Estat espanyol va decidir el divendres optar per enrocar-se, per tancar-se al diàleg.  Ha acordat impugnar davant el Tribunal Constitucional la declaració sobiranista aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 23 de gener. El text, que va tirar endavant amb el suport de la majoria de la Cambra, defineix Catalunya com “un subjecte polític i jurídic sobirà”.

Resulta curiós que durant setmanes el Govern de l’Estat hagi traslladat que la declaració no tenia efectes jurídics i per tant no tenia sentit recórrer-la. Però la decisió ve avalada per l’Advocacia de l’Estat i pel Consell d’Estat, que ahir es va pronunciar a favor. Malgrat tot, no hi ha hagut unanimitat en el sí d’aquest òrgan consultiu.

L'exministre socialista i magistrat del Tribunal Suprem Fernando Ledesma i el 'pare' de...

Continuar llegint...