e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Desembre del 2013

Un nou futur

Catalunya i els catalans ens trobem davant d’un moment apassionant. Tenim cada cop més a prop la possibilitat de canviar el nostre futur, el futur del nostre país fent-lo més lliure i millor. El pacte de la pregunta i la data del nou de novembre de 2014 han suposat un pas endavant per deixar clar que junts ens en sortirem. Aquesta és la demostració que no farem ni un pas enrere. És per això que fem nostres les paraules d’Espriu:“Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble”. Som un poble valent i orgullós que sabem on volem anar, que té clar com ha de fer les coses. No ens farem enrere i negociarem amb el Govern espanyol per fer la consulta que vol el poble de Catalunya.

La possibilitat que se’ns dóna de construir un nou país ens ha d’entusiasmar, un nou país que segueix la tradició d’una nació...

Continuar llegint...

06 de Novembre del 2013

Els despropòsits de Wert

El govern de Mariano Rajoy ahir va demostrar a través del seu ministre d’Educació i Cultura, José Ignacio Wert, un cop més, que pren decisions equivocades i que cal rectificar. Senzillament, amb el curs en marxa, el ministre Wert no podia canviar els criteris per atorgar les beques Erasmus amb la majoria d’estudiants d’aquest programa ja a l’estranger. Finalment, va haver de reconduir la decisió i tots els alumnes rebran els diners assignats per aquest curs. Això ni és seriós, ni demostra capacitat de gestió. És un despropòsit més, com la LOMCE. No podem seguir així.

Amb la LOMCE hauria de fer el mateix: rectificar i retirar-la. Per això reitero la meva petició perquè retiri aquest nus educatiu, tal i com vam demanar-li la setmana passada en el marc del debat a la Comissió General de Comunitats Autònomes del Senat. Estem...

Continuar llegint...

20 de Setembre del 2013

Una qüestió de voluntat

Cívicament i pacíficament, els catalans i catalanes de tots els punts del país vam emetre, a la tarda de la Diada Nacional de Catalunya, un missatge a tot el món: que tenim la determinació i la voluntat de decidirdemocràticament el nostre futur. La Via Catalana ens va emocionar, va demostrar el compromís de tots i totes en bastir lliurement un gran país, ens va donar mésautoestima i ens va fer sentir, una vegada més, plenament orgullosos de ser catalans.
L’estat espanyol va respondre amb la carta del president Rajoy. Una carta decebedora, que no dóna resposta a laconvocatòria d’una consulta tal i com reclamava elpresident Mas perquè puguem decidir quin país volem per a nosaltres i les futures generacions. Així, de nou, amb aquesta carta, el govern de Rajoy ha tornat a utilitzar la Constitució com a mur de contenció, i ha...

Continuar llegint...

05 de Juliol del 2013

Qüestionar la representatitvitat

"Vostè no és Catalunya i no pot parlar en nom de tots els catalans, Catalunya és un país plural”. Amb aquestes paraules em va respondre el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, fa unes setmanes, en la sessió de control al Senat, quan li vaig reclamar que escoltés Catalunya, que tenim dret a decidir i també a construir un projecte de futur que generi esperança a un poble. Perquè, evidentment, en cap cas, m’he atorgat la representativitat d’una nació tan plural com ho és la nostra.

En la mateixa línia, el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, s’havia dirigit al meu company de files, el senador per les Terres de l’Ebre, Ferran Bel i a la senadora d’ERC i també a mi mateix, en altres sessions plenàries.

Aquesta forma de respondre està fora de tota regla. Per això, aquest dimarts, davant la Junta de...

Continuar llegint...

13 de Maig del 2013

Defensem el legítim Dret a Decidir

Altament preocupant i profundament decebedor. Així definim la suspensió temporal de la Declaració de Sobirania per part del Tribunal Constitucional aquesta setmana passada però, tot i així, no ens deixem ni ens deixarem humiliar.

Catalunya seguirà indiscutiblement el seu camí, que és el que porta fins al dret a decidir. Perquè així ho ha escollit democràticament el poble català i la responsabilitat de les seves institucions polítiques és complir amb la voluntat majoritària. En les darreres eleccions catalanes, que, per cert, han estat les més participatives dels darrers trenta anys, els catalans i catalanes van decidir que hi hagués una majoria sobiranista al Parlament que emprengués el camí cap al dret a decidir el futur del país.

Per tant, amb aquesta decisió, l’alt tribunal pretén qüestionar la...

Continuar llegint...

17 de Març del 2013

Canvis immediats a la llei hipotecària

La sentència del Tribunal de Justícia de la UE feta pública la setmana passada obre el camí per a la tan necessària reforma de la Llei Hipotecària espanyola, vigent des del 1946, perquè deixa sense protecció els consumidors davant de possibles clàusules abusives de les entitats bancàries. Els canvis haurien de tirar endavant de forma immediata perquè la citada norma, tal i com estableix la sentència, “és contrària al dret de la Unió” i fa impossible o excessivament difícil garantir els drets del particulars. Ara més que mai, davant la conjuntura econòmica que deixa sense llar a milers de persones que no poden fer front a la hipoteca, es el moment adequat per iniciar un procés de canvis que freni una situació jurídicament anormal i que ha comportat, i comporta, en molts casos desnonaments.

A Espanya, la Llei...

Continuar llegint...

03 de Març del 2013

Por a la democràcia

El consell de ministres del Govern de l’Estat espanyol va decidir el divendres optar per enrocar-se, per tancar-se al diàleg.  Ha acordat impugnar davant el Tribunal Constitucional la declaració sobiranista aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 23 de gener. El text, que va tirar endavant amb el suport de la majoria de la Cambra, defineix Catalunya com “un subjecte polític i jurídic sobirà”.

Resulta curiós que durant setmanes el Govern de l’Estat hagi traslladat que la declaració no tenia efectes jurídics i per tant no tenia sentit recórrer-la. Però la decisió ve avalada per l’Advocacia de l’Estat i pel Consell d’Estat, que ahir es va pronunciar a favor. Malgrat tot, no hi ha hagut unanimitat en el sí d’aquest òrgan consultiu.

L'exministre socialista i magistrat del Tribunal Suprem Fernando Ledesma i el 'pare' de...

Continuar llegint...

Inici Anterior 1 2 Següent Final