e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Maig de 2008

O solidaritat o trenquem les cartes

Quan escric aquestes ratlles, el Govern de l’Estat està sospesant seriosament derogar el Reial Decret pel qual s’ha de construir una obra de transvasament (sí, transvasament) entre l’Ebre i l’àrea metropolitana de Barcelona.

Quina gran bestiesa! Quin gran error! El problema de la falta d’aigua a Catalunya és un problema estructural i requereix d’una resposta estructural. Catalunya ha d’estar en xarxa, des d’un punt de vista hídric, entre les seves conques però també ha d’estar en xarxa amb la resta d’Europa. I en matèria d’aigua, això vol dir estar en xarxa amb l’Europa verda i humida. Això vol dir el transvasament de l’1% de l’aigua del Roine a l’àrea de Barcelona.

Aquests dies ha plogut però no podem estar amb l’ai al cor i mirant al cel per saber si passem de la sequera a l’aiguat. Ja ho va escriure i ho canta Raimon: “Al meu país la pluja no sap ploure...”

I una mirada des de les comarques gironines: el 70% de l’aigua del Ter es transvasa a l’àrea metropolitana de Barcelona. Això no és solidaritat entre conques sinó sobreexplotació i mort ecològica del riu Ter.

Solidaritat equilibrada. Si no hi ha transvasament de l’Ebre, els gironins ens haurem de plantejar seriosament la sobreexplotació del Ter.
O tots o cap. O solidaritat equilibrada o trenquem les cartes (les canonades).
El Ter no pot ser l’ase dels cops de la solidaritat hídrica catalana.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3746
4
Comentaris afegits 
Estripat 31-05-2008 - 21:54
ESTRIPAR
Les cartes s'ESTRIPEN, no es trenquen
Silvestre 31-05-2008 - 10:37
El Ter es mor
Té raó en Xuclà. El Ter ni tan sols desemboca bé al mar, queda empantanat. I els pagesos del Baix Ter no han pogut sembrar aquest any. L'Ebre és solidari amb Tarragona. D'acord. Aleshores, per què no la solució del Roine?
antoni (tortosa) 31-05-2008 - 08:54
ja som solidaris
La gent de l'Ebre ja fa molt de temps que es solidaria amb el tema de l'aigua. Pot ser li sonarà el terme "minitransvasament". La gent de l'Ebre també volem que siguin solidaris amb natros, amb infraestructures i amb tantes i tantes mancances que patim di
Ignasi Ripoll 31-05-2008 - 08:24
Llegeixi les lleis que vota
El que és una bestiesa és que un diputat al Congrés, com vostè, no es llegeixi les lleis que aprova. El reial Decret perd vigència per ell mateix, perquè era una mesura provisional per a una situació d'emergència que ja no existeix. L'Error és enganyar al
TORNAR