e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Març de 2012

Les eleccions basques

En menys d’un any hi haurà eleccions al parlament del País Basc. Les últimes van ser l’1 de març de 2009 i el PNB en va resultar el guanyador incrementant vots i escons respecte les eleccions anteriors.

Aquella mateixa nit es va fer públic un pacte entre el Partit Socialista d’Euskadi i el PP perquè els primers governessin en solitari i els segons els hi donessin suport parlamentari. La coartada era la lluita antiterrorista i les ganes d’acabar amb els projectes del dret a decidir de l’anterior lehendakari Ibarretxe. Ara, afortunadament, la coartada s’ha acabat i les cartes s’han de repartir de nou. Potser que aquesta mateixa tardor hi hagi eleccions al País Basc. El PP no reeditarà el pacte amb el PSE, quatre forces en el parlament hauran d’establir noves aliances.

Ara, a diferencia de fa quatre anys, l’eskerra abertzale estarà present al parlament. Hi ha moltes possibilitats que el PNB torni a governar a Euskadi en poques setmanes sabrem el nom del candidat del PNB que té molts de números per convertir-se en el nou lehendakari. El mapa polític a l’estat espanyol tornarà a quedar dibuixat en tres colors. Ara que el Partit Popular vol impugnar la llei de consultes populars és molt important saber el nou guió del nacionalisme basc. El dret a decidir es pot posar sobre la taula aquest mateix any de forma clara i diàfana.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3387
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR