e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Novembre de 2012

Governar i decidir

El que convé a Catalunya és ser governada amb estabilitat i bona navegació en aquests temps difícils i poder decidir el seu futur en els propers quatre anys. Serà una legislatura de molta negociació i amb un Parlament molt viu. De la bona negociació en surten els grans compromisos i els bons consensos. Acaben imposant-se acords sincers, de fons, per decisions majúscules. Consensos que no cal, ni es poden fer, per unanimitat (la democràcia és també discrepància) però estic convençut que en els propers anys els ciutadans premiaran qui adopti compromisos de País i castigaran qui es mogui per tactisme de partit. Salpem cap a la desena legislatura del Parlament democràtic de Catalunya.

Algunes dades objectives com a punt de partida: 1- Convergència i Unió ha guanyat consecutivament les deu eleccions al Parlament de Catalunya des del restabliment de les institucions i les primeres eleccions de 1980. 2- En les eleccions del 25 de novembre es va registrar el rècord de participació en unes eleccions catalanes, el 69’5%, quina cosa ens proporciona un Parlament amb una forta càrrega de representació de la societat catalana i una forta càrrega de legitimació per adoptar decisions en els propers anys. 3- Una àmplia majoria dels diputats de la desena legislatura recolzen el dret a decidir (hem de saber si en aquesta majoria també hi hem de sumar els diputats del PSC, segons constava en el seu programa electoral. Aleshores, serien 107).

Mirem al futur: de manera precipitada i atropellada, amb molt mala posada en escena, el PSC ha tancat la porta a corresponsabilitzar-se de la governació del país. Tots els focus han apuntat al diàleg entre CiU i ERC. Diàleg que s’està produint aquests mateixos dies. No és l’ànim d’aquests ratlles interferir en un diàleg que ha de ser discret. Però em pregunto en veu alta: si ERC té un mal record del seu pas pels dos governs tripartits, com pensa donar un “suport robust” des de l’oposició a la investidura i als pressupostos sense que això no el faci igualment responsable de les decisions difícils i no coprotagonista del govern? En els propers dies veurem com es descabdella tot.

Jordi Xuclà

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1021
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR