e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Febrer de 2012

Els comptes de la ministra Pastor

La ministra de Foment ha comparegut a la Comissió del Congrés dels Diputats per primer cop des del seu nomenament el 22 de desembre. S’ha fet esperar. Ha dit que volia dir amb precisió el que són les línies generals del seu departament per aquesta legislatura. Ha començat pintant un panorama econòmic desolador ple de deutes deixats i maquillats per l’anterior govern socialista. Després ha dit que ha arribat l’etapa de graduar el que és indispensable i el que és sobrer. Ha afirmat: “S’ha acabat construir autopistes per llocs on no passen cotxes”. I després s’ha dedicat a enumerar una llista completíssima d’obres d’autovies, tren d’alta velocitat, tren convencional, reformes en ports i política d’habitatge. Els comptes de la ministra Ana Pastor són difícils de quadrar.

No cal recordar que les legislatures duren quatre anys. Ha anunciat pel juliol un nou pla d’infraestructures amb l’horitzó 2014!! Totes les obres pendents a Catalunya les ha anunciat. Però ni una concreció de calendari. Tots contents i tots enganyats. Em sembla que en el govern de l’Estat encara hi ha gent que es pensa que el que estem vivint és un parèntesis en l’esplendor econòmic i de ciment. No veuen que hem iniciat un viatge cap a la modèstia col·lectiva.

La ministra Pastor també ha fet una defensa del model anticompetitiu d’Aena. Aquest organisme de l’Estat és una màquina de perdre diners. Un luxe que no es pot permetre ni el més jacobí en èpoques de pesat dèficit econòmic.

No cal dir que li agafem la paraula a la ministra que ha dit que no hi ha diners i que vol fer, per exemple, una nova autovia entre Sòria i la frontera amb Portugal. Li recordarem cada setmana que Girona és la demarcació de l’Estat amb menys quilòmetres d’autovia, que els accessos ferroviaris al Port de Barcelona estan pendents.....que no es pot fer tot i tot alhora i que a l’hora de prioritzar.....la prova del cotó serà saber si Catalunya és una prioritat.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2672
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR