e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

07 de Novembre de 2014

Conversa plena de metàfores amb un alt càrrec polític del Govern central i un servidor hores després que el Govern de l’Estat presentés una nova impugnació davant el Tribunal Constitucional del procés participatiu del 9 de novembre. Encara amb alguns dubtes i moltes decisions per prendre a pocs dies del 9N, em pregunta si crec que s’han equivocat amb la nova impugnació. Li dic que clarament sí, que fan el ridícul davant de la comunitat internacional i que impulsaran més ciutadans a votar per defensar un simple concepte elemental de democràcia.

Continua amb el registre de la ridiculització i em diu: “així que hem de deixar que la gent vagi davant de les urnes a fer un gran exercici d’onanisme i després es quedi descansat i fumi una cigarreta”. I seguint-li la metàfora li dic que ell sap perfectament el dolor testicular que provoca la no culminació d’un anhel llargament perseguit. I la mala llet que segueix. Crec que aquesta conversa en registre mascle alfa li ha arribat al cor i potser al cervell.

Falten dos dies. Gran improvisació en els quarters generals de la Moncloa davant el 9N. Després de la impugnació i la suspensió automàtica del Tribunal Constitucional aquest dimarts (perquè és una potestat política del Govern central utilitzada políticament) del nou 9 de Novembre, encara barrinen la reacció. Pensen en veu alta i diuen: “no podem enviar els militars”. Els costa molt dir-ho en veu alta però han arribat a aquesta conclusió. Aleshores intenten atacar els servidors públics que han fet el pas, però són tants milers que veuen que l’efecte seria devastador. Després pensen enviar alguna autoritat governativa per tancar les meses de participació ciutadana.

Valoren quants milers de funcionaris han de mobilitzar. Pensen que enviar un Guàrdia Civil o un Policia Nacional tindria un efecte contraproduent. Després pensen en enviar als Mossos d’Esquadra però veuen com, en un nivell molt alt, l’acte governatiu pot acabar amb una abraçada i un cafè o una beguda compartida.

Falta política, sobren aplicats advocats de l’Estat recitant de memòria la declinant Constitució espanyola pels jardins de la Moncloa en aquest final d’estiu prorrogat. No ho dic només jo. Els telegrames de les ambaixades dels països més civilitzats surten aquestes setmanes cap a les capitals amb un missatge ben senzill: el govern espanyol no ha fet política en l’assumpte polític més de fons que li ha tocat administrar. En aquest cas, deixar passar el temps, fumar un havà i pensar que tot millorarà ha estat un greu error de diagnòstic. Sí, el mal d’ous va ser al final l’argument més convincent. Que diumenge guanyi la democràcia.

Jordi Xuclà
Diputat de CiU al Congrés

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1171
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR