e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 de Juliol de 2014

Dret a decidir per a tothom

La miopia política i les seves conseqüències. Dilluns 30 de juny vaig participar en una taula rodona dels cursos d’estiu de l’Associació de Periodistes Parlamentaris. Cayo Lara (IU), Soraya Rodríguez (PSOE), Beatriz Rodríguez-Salmones (PP) i un servidor. Després de set anys de crisi econòmica i recuperació encara dèbil, la resistència dels materials de la paciència ibèrica –prodigiosa a Portugal- comencen a cedir i el mal humor es manifesta a les urnes.

Un cop més sostinc que la crisi de canvi polític i institucional a Catalunya no ha fet res més que avançar i anunciar la crisi política i institucional que es viu a Espanya des de fa unes poques setmanes.

El rial va carregat d’aigua d’indignació i ganes d’emportar-se per davant molt d’immobilisme. Em crida l’atenció la cursa iniciada per PP i PSOE per apuntar-se al crit de protesta (en alguns casos sona molt forçat). Podemos ha impactat com un meteorit en el Madrid polític i ha deixat UPyD i la líder Rosa Díez en les vitrines del Museu Egipci. El vot de protesta ja no passa per la dama que defensa tot allò que es desfà com un terròs de sucre (des del model territorial fins a la intocable Constitució...) i Cayo Lara veu a venir que el seu verb de disciplina PCE i formes manxegues serà desplaçat per una generació que ronda els quaranta.

De cop, salt generacional. I els dic: tots vostès que durant tres o quatre anys han frenat per terra, mar i aire el dret a decidir ara descobriran que la gent vol dret a decidir per tot. Volen discutir-ho tot, tornar a començar. Uns amb més passió si monarquia o república, d’altres amb més passió el destí amb lupa de la utilitat de les inversions públiques i la gestió del pressupost, d’altres la transparència en les decisions. O entenem el que passa i canviem o quedarem també malparats en la nostra formulació política. Si no volien caldo, dues tasses. Dret a decidir per a tothom. Democràcia.

Jordi Xuclà
Diputat de CiU al Congrés

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1331
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR