e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Juliol de 2011

El President Montilla necessita vacances

El President Montilla necessita descans i repòs. Està enfadant, està com emprenyat. No resulta estrany que es trobi així. El neguitegen massa assumptes que no han acabat de rutllar. Tot el procés precongressual el té capficat. L’espera fins a l’octubre serà llarga. La successió i el relleu a les files del socialisme català es presenten com una tasca dura i complicada després del desgavell de les autonòmiques i les municipals. La pèrdua de les principals alcaldies i del control de la Diputació de Barcelona han fet estralls a les files socialistes. Fins i tot reconeix que “tots hem comés errors”. I quan li pregunten sobre la possibilitat que el PSC tingui grup propi al Congrés dels Diputats, per adquirir un cert grau d’independència respecte el PSOE, respon aïradament: “quin avorriment”. Per a Montilla aquest tema “no interessa a la gent, i ,en qualsevol cas, ja hi haurà temps de parlar-ho al congrés”. Se’l nota amoïnat. Ja es veu que aquest tema no preocupa ningú.

El president Montilla necessita vacances per reflexionar. No pot ser que quan s’hagin de fer uns nous pressupostos per a Catalunya, provocats i condicionats per un dèficit del seu govern de 3.700 milions i amb uns ajustaments del 10%, i el president Mas demani l’abstenció sense aplaudiments d’ERC, del PSC i del PPC i només s’abstingui aquesta última formació, des del PSC s’acusi CiU d’abraçar-se al partit que lidera Sánchez-Camacho. Això és fugir d’estudi i fer trampes al solitari quan per pura responsabilitat el PSC podia abstenir-se tranquil·lament..Amb la Llei Òmnibus s’ha donat una situació estranya. Es va enfadar, va assegurar que era “un atac a l’arquitectura social de Catalunya”, va demanar que es dividís en tres lleis i el portaveu del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, va anunciar amb Oriol Pujol en una conferència de premsa conjunta que no presentarien esmenes a la totalitat i que permetrien que es tramitessin les iniciatives. Després es va tornar a veure el President Montilla enfadat dient que presentarien cent esmenes. És sorprenent que el president Montilla no estigui d’acord amb aprimar l’Administració, agilitzar-la i fer-la més austera.

Benvolgut president, potser hauria de recordar que el Grup Parlamentari Socialista al Congrés dels Diputats, al qual estan adscrits els vint-i-cinc diputats del PSC, quan cal pacta amb el PP sense problemes. Per exemple, ho ha fet a la Llei de Ports que afecta greument a Catalunya i retalla competències a la Generalitat. És més, al País Basc PP i PSE tenen un pacte que permet a Patxi López governar a Euskadi amb total comoditat. En aquest cas ningú sembla tenir gaires problemes. Fins i tot es considera un “acte de responsabilitat”.

Ni el PSC ni Montilla poden donar lliçons de coherència política. Resulta curiós com el PSC al Senat –adscrit a l’Entesa- va donar el seu suport perquè l’Estat pagués els 1.450 milions del Fons de Competitivitat a la Generalitat. Però quan el 10 de maig es va votar al Congrés dels Diputats la moció de CiU sobre aquesta matèria el PSC no va trencar la disciplina de vot del PSOE i aparentment tot va continuar com fins el moment.

El president Montilla necessita unes merescudes vacances, tots les necessitem per afrontar un curs polític que es presentarà dur i complicat, especialment ara donada la conjuntura econòmica. Bon estiu a tothom.   
 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
4376
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR