e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Gener de 2012

Catalunya ha d'aplicar ara mesures d'austeritat per aconseguir un futur millor. Espanya ho sap. Rajoy té molt clar que el país que governa només sortirà de la crisi quan Catalunya, un dels motors econòmics d'Europa, i el seu teixit productiu i empresarial -PIMES, principalment- ho facin. S'ha de ser coherent amb aquest plantejament. Per aquest motiu CiU va votar el dimecres 11 de gener a favor del Reial Decret de Mesures econòmiques urgents que recull els augments tributaris i mesures pressupostàries i financeres destinades a pal*liar l'insostenible dèficit de l'economia espanyola. Però Rajoy també sap que aquest suport no és per sempre, és "un dipòsit a termini" com ha assenyalat el president de la Generalitat, Artur Mas.

Ara per ara, Catalunya no disposa del Pacte Fiscal i l'objectiu del nostre Govern és gestionar els impostos, per això cal tenir clar quin és el marc global. El Pacte Fiscal no es planteja per tallar la solidaritat, sinó per aconseguir justícia fiscal. Cap territori europeu té un drenatge fiscal del 8,10% com Catalunya.

Per tant, si volem generar confiança de cara als ciutadans, als mercats i a la Unió Europea hem de continuar amb aquest full de ruta. Si volem seguir a dins de l'euro s'han de fer ajustaments i s'han d'aconseguir més ingressos augmentat l'IRPF per no collar més aquests ajustaments. Per això facilitem l'aprovació de les mesures governamentals. No disposem del nostre sistema de finançament propi i, en aquests moments, aquesta és la manera de tirar endavant dins d'un mínim raonable. El model que defensem no és el d'augmentar els impostos a les classes mitjanes, sinó el d'introduir millores que fomentin l'economia productiva, avanços en el sistema financer, el compliment de la Llei contra la Morositat, optimització de la competitivitat i foment de la internacionalització.

El Pacte Fiscal es converteix en determinant per a la recuperació econòmica de Catalunya i perquè el nostre país sigui el motor econòmic que Espanya necessita. De la mateixa manera, el Pacte Fiscal permetria reconduir el divorci creixent entre Catalunya i Espanya. Aquest model disposa d'un alt consens social. Ara ens toca a tots contribuir al consens de totes les forces polítiques catalanes.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3596
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR