e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Febrer de 2009

Ara toca una altra cosa

Dissabte 21 de febrer, el primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, en el Consell Nacional del partit, va reafirmar el seu “compromís” amb  l’executiu de José Luis  Rodríguez Zapatero, apuntant, això sí, que “és i serà exigent i requereix, per tant, reciprocitat”.

Avui fa 200 dies que, el “Gobierno de España”, reafirmat dissabte, incompleix l’Estatut amb el finançament de Catalunya. Avui fa 72 dies que l’executiva del PSC va fer una declaració, on deia “el termini del 31 de desembre és improrrogable. Si es donés el cas, que no desitgem en absolut, que no s’arribés a un acord; si s’evidenciés que el govern d’Espanya no tingués voluntat de complir l’ Estatut, les relacions entre el PSC i el PSOE no tornarien a ser com abans”.

És evident que el govern de Rodríguez Zapatero no està complint amb l’Estatut, amb el finançament, ni en les inversions en infrastructures de la disposició addicional 3ª, ni en la tercera hora de castellà, ni en les inversions a fer a rodalies, abans del seu traspàs.

Decisions del “Gobierno de España”, com el nou sistema de repartiment a les ONG, del recursos del 0,7 del IRPF, que impedeix que ONG’s catalanes, puguin beneficiar-se dels impostos pagats a Catalunya, no és la millor manera de demostrar reciprocitat .

El PSC que presideix el govern de la Generalitat, l’ajuntament de Barcelona des de fa 30 anys, els ajuntaments de Tarragona, Lleida, Girona, casi tots els de l’àrea Metropolitana de Barcelona i la seva Diputació, té una força decisiva a Madrid

El PSC té dos ministres al “Gobierno de España”, la ministra de Defensa, ministeri de gran interès per a Catalunya i el ministre de Treball, no per culpa seva, però amb 455.800 aturats, a dia d’avui, a Catalunya.

El PSC té 25 diputats i 10 senadors a les Corts espanyoles i el president Montilla sap perfectament que si estigués disposat a fer servir aquesta força tindria al seu costat els 10 diputats i 7 senadors de CiU, els 3 diputats i 4 senadors de ERC, el diputat i els 2 senadors de ICV.

Els incompliments del govern Zapatero es produeixen en un moment de crisi econòmica, especialment  greu per a Catalunya. Dilluns passat, les patronals i els sindicats majoritaris de Catalunya reclamaven al govern de Catalunya mes recursos i una execució mes ràpida de les mesures contra la crisi, en un moment en què consideren que fan falta actuacions immediates per aturar la sangonera diària que es reflecteix en la destrucció de teixit empresarial i de milers de llocs de treball.   
   
Ara ja no val només la fermesa de les paraules, ara toca la fermesa dels fets.

Ara toca una altreacosa, el PSC ha de decidir si vol renovar el seu compromís amb el govern d’Espanya o renovar el seu compromís amb el poble de Catalunya.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1600
1
Comentaris afegits 
Kropotkin (Vic) 25-02-2009 - 10:01
Si, ahora tocaria que volviese CiU pero con cambios. Sobre todo que el 3% pasase a ser el 7%, por ejemplo. Con este incremento podria chupar toda la gente que llevan 5 aos sin chupar casi nada. A esto se le podria llamar regeneracin 7%-crtica...
TORNAR