e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 de Novembre del 2008

El "new deal" de Zp perd pistonada

La solució davant l’abisme econòmic dels EUA es diu despesa estatal, concretament inversió en obra pública. Ni retallades d’impostos, ni devolucions tributàries. És a dir, simplificant molt, torna el ‘New Deal’ de Franklin Delano Roosvelt. Aquesta és la recepta per què ha optat el president electe Barack Obama: fortes inversions en infraestructures per crear ocupació. La idea ha calat, i molt, en les neurones d’admiradors seus com Zapatero.

El president del govern espanyol va anunciar aquest juliol la decisió de licitar per aquest any 15.400 milions en obra pública. Queden només dos mesos. Al setembre la xifra de licitació estatal es situava en 11.189 milions. Zapatero ha de posar-se les piles perquè el seu ‘new deal’ perd pistonada. Segons dades del Seopan, la patronal de les principals constructores espanyoles, i de la Cambra Oficial de...

Continuar llegint...

16 d'Octubre del 2008

El gran repte, la defensa dels llocs de treball

El 10 de setembre Rodríguez Zapatero en la seva compareixença al Congrés encara es resistia a acceptar la gravetat de la crisis.
 
El 10 d’octubre el Consell de Ministres aprovava la creació d’un fons per l’adquisició d’actius financers dotat amb 30 mil milions ampliable a 50 mil milions amb l’objectiu  fonamental de donar liquiditat al sistema financer de bancs i caixes.

Per altra banda,  es va aprovar l’ampliació de la garantia de dipòsits de 20.000 € a 100.000 € per dipositant, per generar confiança i seguretat sobre els estalvis del ciutadans.

CiU ha reclamat des de juliol mesures destinades a donar liquiditat al sistema i  per tant donem suport a aquestes mesures, que considerem que arriben amb retard.

Ara bé, el Gobierno ha de garantir que aquesta liquiditat arribi a les petites i mitjanes empreses, i...

Continuar llegint...

19 de Setembre del 2008

La culpa és dels americans

En Zapatero ja pot dormir tranquil, un país,  amb quasi tres milions d’aturats, una economia que també s’està aturant i una inflació que no s’atura, però  la culpa es dels americans.

Es cert que l’ Agost del 2007, va esclatar als Estats Units la crisi de les hipoteques subprime, que va provocar unes profundes turbulències en els mercats financers. Aquestes turbulències centrades inicialment en  els països occidentals, han acabat afectant el conjunt de l’economia global i ha provocat una extraordinària pèrdua de credibilitat de tot el sistema financer internacional.

A les subprime, s’hi afegeixen altres factors de naturalesa més estructural com la demanda creixent de petroli, primeres matèries i aliments per part de les economies emergents i, en especial, les de Xina i l’Índia, que provoca unes tensions molt fortes al no...

Continuar llegint...

23 de Juliol del 2008

Que ens tornin els diners

Dimecres va fer un any que  Barcelona va patir la gran apagada . La Generalitat ha sancionat a les companyies responsables del servei, “Red Elèctrica Española” amb una multa de 11milions d’euros  i a  “Fecsa-Endesa” amb una multa de 10 milions. Em sembla molt bé, REE es una companyia semi- pública que té el monopoli del transport de la corrent i Fecsa- Endesa es una companyia privada que té, casi el monopoli de la distribució de la electricitat a les llars de Barcelona. El sector de l’electricitat, donada la importància del servei, es un sector regulat i per tant amb rígids controls per part de les Administracions.

Es evident que REE i Fecsa no havien fet bé la feina que l’administració li havia encarregat i per això l’Administració els hi ha posat, el que diríem, una multa exemplar.

La pregunta que hem...

Continuar llegint...

04 de Juliol del 2008

Zapatero no assumeix la realitat

La primera realitat que no vol assumir és que, tot i haver guanyat les eleccions, li falten set diputats per tenir la majoria i per això  dimecres es va veure forçat a comparèixer al Congrés, davant la sol·licitud de tots els grups de l’oposició, per reconèixer, sense mencionar la paraula crisis, que “estem davant d’un clar empitjorament de la situació econòmica“ i per haver d’escoltar a tots els grups de l’oposició coincidint en què hi ha hagut una falta de previsió i de reflexos en l’anàlisi, el diagnòstic i en les receptes que el govern –socialista- ha presentat per fer front a la crisis o al clar empitjorament de la situació, tal  i com ell li vol anomenar la crisis.

En Zapatero no assumeix la realitat quan atribueix la majoria dels mals de l’economia espanyola a factors exteriors: al preu del...

Continuar llegint...

12 de Juny del 2008

La "democràcia" socialista

Dies després de la protesta de la JNC contra l’Ajuntament de Barcelona, els joves que en formen part m’han fet arribar un escrit en què es queixen de les actituds del govern barceloní i de certs polítics. Més enllà de qualsevol rauxa, als joves també cal escoltar-los i per això, avui, vull fer públic el seu punt de vista sobre allò que els va motivar a organitzar aquell acte:
 
“El  4 de juny, coincidint amb el Plenari de les Corts, la JNC de Barcelona va fer un acte pacífic i reivindicatiu que va consistir en desplegar 6 pancartes amb el lema “Hereu incapaç. Cessió del Bruc ja!. www.canvijove.cat” i la lectura d'un petit manifest. Exigíem a la regidora socialista Montserrat Sánchez i a l’alcalde Hereu que compleixin amb els compromisos adquirits de reclamar al Ministerio de Defensa la cessió gratuïta de la...

Continuar llegint...

Inici Anterior 1 2 3 4 Següent Final