e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Juliol del 2008

Que ens tornin els diners

Dimecres va fer un any que  Barcelona va patir la gran apagada . La Generalitat ha sancionat a les companyies responsables del servei, “Red Elèctrica Española” amb una multa de 11milions d’euros  i a  “Fecsa-Endesa” amb una multa de 10 milions. Em sembla molt bé, REE es una companyia semi- pública que té el monopoli del transport de la corrent i Fecsa- Endesa es una companyia privada que té, casi el monopoli de la distribució de la electricitat a les llars de Barcelona. El sector de l’electricitat, donada la importància del servei, es un sector regulat i per tant amb rígids controls per part de les Administracions.

Es evident que REE i Fecsa no havien fet bé la feina que l’administració li havia encarregat i per això l’Administració els hi ha posat, el que diríem, una multa exemplar.

La pregunta que hem...

Continuar llegint...

04 de Juliol del 2008

Zapatero no assumeix la realitat

La primera realitat que no vol assumir és que, tot i haver guanyat les eleccions, li falten set diputats per tenir la majoria i per això  dimecres es va veure forçat a comparèixer al Congrés, davant la sol·licitud de tots els grups de l’oposició, per reconèixer, sense mencionar la paraula crisis, que “estem davant d’un clar empitjorament de la situació econòmica“ i per haver d’escoltar a tots els grups de l’oposició coincidint en què hi ha hagut una falta de previsió i de reflexos en l’anàlisi, el diagnòstic i en les receptes que el govern –socialista- ha presentat per fer front a la crisis o al clar empitjorament de la situació, tal  i com ell li vol anomenar la crisis.

En Zapatero no assumeix la realitat quan atribueix la majoria dels mals de l’economia espanyola a factors exteriors: al preu del...

Continuar llegint...