e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 d'Abril de 2009

L'altre dia vaig preguntar a un conseller en la  sessió de control  del govern, sota quin regim polític es pensaven que governava aquest govern . I ho vaig fer per que el govern Tripartit darrerament tant en la seva relació amb el parlament i els seus diputats , com pel que veig amb alguns mitjans de comunicació i periodistes, com per alguns dels informes que he pogut llegir ,  adopta algunes decisions , i te alguns tics i  expressions que son  més propis   d'aquells  règims politics que la gent de la meva generació  ens pensàvem que sols coneixeríem o be pels llibres i la historia o be ho veuríem a milers de quilòmetres de casa nostra.

On s’és vist que sigui el govern qui decideix com se'l fiscalitza des del Parlament ? On s’és vist que sigui el govern qui decideix quins drets te i quins un diputat ?  On s’és vist un  govern que contínuament li diu als diputats el que li tolera i el que no li tolera en l’ús de la paraula  ?  On s’és vist un govern que justifica massa sovint molts dels seus dèficits per  la  “no òptima professionalitat de la premsa” ? O un govern que “amenaci” a periodistes  i no hi hagi destitucions fulminants sinó més aviat condescendència  ?  On s’és vist un govern que contínuament li recrimini  al grup de l’oposició el seu objectiu legítim de voler governar per transformar de manera diferent la realitat del país , despreciant així la legitimitat  d'aquest principi tant elemental de tota democràcia i de totes les forces polítiques ? I tot això sense  parlar del reprovable tracte dispensat masses vegades a molts treballadors i funcionaris, algunes entitats i  agents socials quant aquests no combreguen amb la seva causa.

I podríem seguir  amb molts exemples de casos, més grans o més puntuals, molt variats, però que tots ells conflueixen en el mateix dèficit . Cada dia al costat de les proclames i de les paraules , tenim molts ( masses !  ) fets que crec que lluny  d'enfortir el nostre sistema democràtic, l’ afebleixen.

I no pot ser que sols es defensin un valors quant aquests t'afavoreixen, i no els practiquis - o més aviat els reneguis o els menystinguis -  quant se't giren en contra. I aquesta es justament la dinàmica que cada cop més observem del Tripartit . I aquesta també és  una  de les seves  aportacions. Trista i lamentable aportació , contra la qual també haurem de batallar amb tots els mitjans. Si , tots , i sense  baixar la guàrdia, per que son valors massa importants i massa essencials, com per afeblir-los . Es trist però es real com la vida mateixa.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1383
2
Comentaris afegits 
Faust (CAT) 22-04-2009 - 18:10
Espero que aviat acabeu democràticament amb tota aquesta colla ....
Marc Pertíñez (Martorelles) 22-04-2009 - 17:49
Fantàstic article Jordi. Aquestes coses que expliques són molt greus perquè atempten directament contra l'essència del nostre sistema. M'he sentit molt identificat amb el que també ens passa als regidors de Martorelles.
TORNAR