e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Maig de 2009

Els darrers anuncis d'en Zapatero al debat de política general de l'Estat han certificat de manera definitiva la consideració que, al govern espanyol i al PSOE, els mereix tant el PSC com el govern de la Generalitat. Anuncis que envaeixen clarament competències nostres, mesures que comprometen els pressupostos de la Generalitat, enèsim anunci del nou termini de l’acord de finançament etc, etc. I a més a més anunciat amb tot el descaro i tota la premeditació, sense consultar i ni tant sols avisar.
 

I si fan això i si ho fan així, és per què no els tenen per res, amb tota la cruesa de l’expressió. I que no et tinguin per res, que no comptis, és el  pitjor que pot passar a una persona, a una institució o a un país, si vol guanyar-se el respecte i la credibilitat davant de propis i estranys, amb totes les derivades per bé o per mal que això comporta, també a efectes de la seva capacitar d'actuar i de decidir.

I això no passa per què sí.. No els tenen per res i s’atreveixen a tot, per la suma de tres factors de traç gruixut que inspiren l’acció dels uns i dels altres i dels dos alhora: d’una banda, la dèbil convicció del PSOE de l’Estat diguem-ne de les autonomies -en el seu vocabulari-  de l’altra, l’actitud de majordomia que exerceix de sempre el PSC respecte del PSOE i, finalment aquesta lògica compartida per ambdós que el partit i el poder són la finalitat i no pas l’ instrument per transformar la societat. Per això sempre primen la comunió amb el PSOE, que no pas defensar la dignitat del país, que és on ens trobem ara amb tot el que es deixen fer i com s’ho deixen fer. I també per això i mentrestant tenim el president Montilla preocupat no pel país, sinó per com aïllar CiU, pactant secretament amb el temible  PP ( temible  sols i als efectes de les campanyes electorals ) .

Per si fos poc i seguint la dita que “tant és el que roba com el que aguanta l'escala”   ERC i ICV fan justament això, aguantar  l'escala. Són el  suport fàcil i còmode del PSC. Gesticulació molta, frases pujades de to per triar remenar, però reacció, acció i fermesa cap. La concreció sempre és la justificació i la condescendència amb el PSC i CiU la culpable de tot i més.  I és que tot gira allà mateix, ja que el PSC als seus socis de govern també els té la mida presa. Aguantaran el que calgui i a costa de qui calgui, per sobreviure al govern. Les seves prioritats d’ells també són molt clares.


Tot plegat posa les coses en el seu punt exacte, en la seva justa dimensió i  ho relliga tot. Sintetitza clarament tota aquesta farsa sobre la qual s'aixeca i de moment - sols de moment -  s'aguanta i es manté el Tripartit. I així li va al país i a la seva gent !

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1373
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR