e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Setembre de 2008

L’imaginari ens permet a cadascú donar una interpretació particular a la lletra de les cançons ja que aquestes tenen el gran mèrit de sintetitzar en molt poques paraules molts sentiments i ambicions, també col•lectives.
 
Podria dedicar moltes línies per expressar com veig i com sento el moment que viu Catalunya en el marc de la Diada, però davant la necessitat de sintetitzar tot el que em cou i em balla pel cap en aquesta Diada, em remeto a seguir mot a mot  la cançó d’en Lluís Llach “No abarateixis el somni “.
 
No és un any més, no és un moment ni un context qualsevol. Està en joc si la nostra nació en pot sortir reforçada o se’n pot ressentir d’una manera molt determinant. Tant des d’un punt de vista de l’ànima com de la matèria. I d’un temps cap aquí em preocupa molt més l’esdevenir de l’ànima de la nació (sentiment i compromís) que la matèria (poder i recursos) en el sentit que el llegir no ens faci perdre l’escriure.
 
La història ens diu que hem passat moments pitjors, és cert, però també és cert que si alguna cosa ens ha fet perviure i anar endavant és aquella actitud i el compromís de “no abaratir el somni”, de “refer tots els signes en un present tant difícil i esquerp”, de “dir prou a amenaces innobles” i “de dir prou a renúncies mediocres”. I això i així ara ens convé com mai. I això i així o ho fem junts tots aquells que tenim i sentim aquesta terra com la nostra pàtria o ningú no ho farà per nosaltres, al contrari. I és que aquests darrers temps ens estan posant “preu per al viure i el viure a cops té el preu de dir prou “.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1504
3
Comentaris afegits 
Albert Miró (Sant Celoni) 11-09-2008 - 23:41
Fes-te un perfil al Facebook, el teu article ja hi és. http://www.facebook.com/wall.php?id=1399320835
Gerard (Barna) 10-09-2008 - 17:31
Una cosa està relacionada amb l'altra. Sempre és més fàcil aprendre a llegir i dedicar-se a escriure quan no t'has de preocupar de si el teu tren arribarà al destí, de si et quedaràs sense llum o si arribaràs a final de mes.
Italo Castellio (Gualba) 10-09-2008 - 15:13
Doncs ... haurem de dir prou. Insubmissió fiscal, JA!
TORNAR