e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

06 de Novembre de 2008

El " we can" d'Obama i el " weekend" del govern Montilla

Estic segur que molts hem viscut amb enveja sana el tsunami  d’esperança, d’il·lusió i - a partir  d''ahir -  de confiança que  viuen i senten l'immensa majoria  d'americans, justament en  un dels moments mes crítics i delicats  en el que el seu país s’ha vist immers . En un moment com aquest, gens fàcil, no ha pres valor el populisme o els salvacionistes de torn. Al contrari, ha sorgit la política en majúscules, la força de les idees, l’activisme i el compromís  per un país i per la seva gent. Obama ha encomanat això, però també és cert que  la gent ha volgut i s`ha deixat encomanar. Han volgut ser actors i no espectadors del moment i del seu esdevenir. I el resultat és el que tots hem vist i les expectatives ara d’entrada ja són positives. I això en serà el gran motor de canvi positiu.

Aquí a Catalunya en canvi constatem que el que ens ofereix el govern i el seu president és mes una actitud de cap de setmana que no pas de liderar i encomanar confiança a la gent per superar el moment no gens fàcil que ens toca viure en l’ordre econòmic i  amb totes les seves derivades socials. Un govern que transmet la sensació que moltes coses gruixudes i de calat que estan passant no fa per ells. Un govern  de veure-les venir,de no liderar cap acció o decisió potent. Tenim el govern  del no decidir o del retret i l’enfrontament continu en el millor dels casos.  Un govern que en molts temes o enganya o es deixa enredar. I es clar, això no transmet a la gent del país ni il·lusió, ni confiança, ni complicitats  generalitzades, elements aquests claus per superar positivament qualsevol repte  per complex que aquests  sigui.

Davant  d’aquesta trista comparativa de traç gruixut - ja ho reconec -  , i amb el que veiem i vivim a Catalunya no s’hi val la resignació o el no hi ha res a fer . Al contrari, a mes dificultat  major compromís i per descomptat major convicció. Convicció tant en la necessitat  com en la clara factibilitat de donar la volta a la situació. I això serà possible, no pas des  d’una actitud contemplativa esperant una gran heroïcitat d’algú, sinó gràcies a la suma  de milers i milers de petites heroïcitats fruit del compromís i l’esforç de persones que estimem el nostre país , que hi confiem i que n’ambicionem el millor. Així ha avançat sempre Catalunya i la seva gent, i així ha superat les majors dificultats. I així es va construir el somni català.

I en això estem.  I estic segur que així, i sobretot plegats, ho aconseguirem.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1228
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR