e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 de Setembre de 2010

28N: Campanyes diferents per objectius diferents

Amb la precampanya que estan portant a terme els tres partits del Govern, tant junts ( la institucional ) com per separat ( la de partits ), hom s’explica, perfectament, perquè, amb el segon Tripartit, Catalunya ha sofert una reculada tant important en molts ordres. La lògica discursiva electoral que s’està visualitzant també està esdevenint una mena del món al revés.

En els països, diguem-ne democràticament normalitzats, el govern llueix i explica tant l’obra de govern com els grans projectes de futur, tot presentant-se cohesionat i l’oposició, de manera crítica, va, poc o molt, a remolc de tot això. Aquí no. Amb això, també anem al revés. Aquí, el govern i els tres partits van a remolc del que diu i proposa CiU, reneguen, públicament, de la seva pròpia formula de govern i situen, a  CiU, com a l’ase de tots els cops.

A aquestes alçades, hom ja constata de sobres que l’estratègia i el discurs dels tres no serà veure com poder surar per ells mateixos, per la seva tasca, sinó que miraran de fer-ho a base d'enfonsar o desprestigiar l'adversari o provocant el desencís general amb el joc brut i la difamació. I l'adversari dels tres només és un, CiU i l'Artur Mas i el camí, que porta el desencís general, és una gran abstenció. L’una complementa l’altra, l’una porta també a l’altra. I amb una gran abstenció, les possibilitats de reeditar el Tripartit –que és el seu gran objectiu-  són més altes. Més abstenció, menys vots calen per obtenir un diputat, més dispersió i menys majories sòlides. Que ningú s’enganyi que això va per aquí, tant l’estratègia com el propòsit de la mateixa.

Als fets i les paraules em remeto: El President Montilla i el PSC, parlin del que parlin, no saben acabar una frase sense atacar a CiU o l'Artur Mas. Esquerra vol enredar de nou a la gent pregonant una més que  “curiosa” - per ser suaus i educats - equidistància, ja que respecte als  uns manifesten l'orgull d'haver fet Montilla president i respecte als altres inicien una campanya per tot el territori de gran difamació, amb grans mentides presentades com a veritats. I així un dia i un altre. Es torna a posar en evidència, també en campanya, que els pot més i els cohesiona més, anar contra CiU, que concretar un projecte polític mínimament sòlid i coherent. Eren un artefacte inestable i sense projecte durant el govern, i ho seran durant la campanya.

Situats aquí, i com diria aquell, ells que vagin a la seva, que nosaltres anirem a la nostra. I “nosaltres a la nostra” no vol dir, ni més ni menys, que,  des de  CiU, ni els hi seguirem aquest joc, ni caurem en cap de les seves provocacions per fortes i brutes que siguin aquestes. També amb això serem diferents d’ells. I no ho farem, primer perquè som diferents i hem demostrat, de fa temps, que hi ha una altra manera de fer política, també en valors i en actituds. I no caurem en el seu joc ni en les seves provocacions perquè és massa el que s’hi juga la gent i el País, massa!!.

Si volem sortir del forat i de la pendent avall en què es troba Catalunya, amb tantes crisis intenses i alhora com no s’havia donat mai(institucional, nacional, econòmica i social ), les nostres energies han d’anar a explicar arreu com ens en podem sortir. Sense enganyar a ningú ni generar falses expectatives. Conscients que serà tremendament complicat però segurs de que ens en podem sortir i enfortir. I és que, en situacions com aquesta, tant important com les accions en són les actituds i els valors a l’hora d’afrontar-ho. I nosaltres volem demostrar, ja en campanya, que hi ha una altra manera de fer política, una manera més positiva, més ambiciosa, més autoexigent, més rigorosa i amb majors dosis de sensatesa i de sentit comú.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3446
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR