e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Desembre de 2012

Som-hi Barcelona

Aquests darrers mesos, Catalunya viu un moment excepcional. Les eleccions al Parlament de Catalunya han donat pas a una majoria sobiranista que liderada pel President Mas i Convergència i Unió, amb el recolzament parlamentari d'ERC, ens ha de conduir a l'any 2014 cap a l'exercici del dret a decidir i realitzar una gestió solvent dels migrats recursos de la Generalitat a causa de l’ofec deliberat del Govern de l’Estat vers la seva administració, i de la crisi econòmica.

Després del parèntesi de la campanya electoral, el Govern de  l’Ajuntament de Barcelona ha reactivat les converses amb l’oposició, per intentar tirar endavant uns nous pressupostos pel 2013. Un pressupost necessari per tal que la  ciutat esdevingui motor econòmic, pugui respondre a les necessitats de les persones i doni confiança als ciutadans en un moment difícil però que també pot ser molt esperançador per a Barcelona. El pressupost per al 2013, presentat pel govern, suma 2.328 M, el que suposa un increment de l’1’4% respecte el pressupost del 2012.

Del total del pressupost, 935 M van destinats a les persones, les entitats, els agents econòmics i els centres de coneixement. 823 M són per cobrir les necessitats de l’espai urbà i 456 M operen sobre l’estructura municipal (pressupost, recursos humans, tecnologia...). A més cal destacar que el  pressupost per al 2013 manté, com el 2012, l’objectiu dèficit zero.

D’aquesta manera la ciutat recupera l’estalvi, que anirà destinat a la inversió sense necessitat de demanar més finançament. El govern de la ciutat, en la seva pràctica habitual de mà estesa a l’oposició,  ha demanat als altres grups polítics municipals que s’asseguin a negociar, plantejant si cal propostes de millora o posant l’accent on sigui necessari.

Cal demanar responsabilitat i generositat a l’oposició, tot i que ICV i el PP ja han anunciat el seu vot en contra, per aquests pressupostos ja que sinó s'aproven la inversió anual de 347 M€, que podrien generar entre 4.000 i 5.000 llocs de treball, no és podria dur a terme plenament durant l’exercici. A més, cal destacar, que l’Ajuntament de Barcelona  és una de les administracions més sanejades i solvents del país, per la qual cosa cal continuar treballant, per garantir que aquesta capacitat inversora pugui arribar a bon port. La ciutat, però sobre tot les persones, ens demanen que prioritzem els interessos generals per sobre dels interessos particulars.

Ara doncs, és l’hora de Barcelona, i hem de creure en les nostres pròpies potencialitats, que són moltes, per tirar endavant la capitat del país i arrossegar Catalunya cap a un futur millor.Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1092
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR