e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Juliol de 2011

Aquest divendres alguns mitjans de comunicació s’han fet ressò del pronunciament del Tribunal Constitucional que atorgava el novè regidor al PP en detriment de CiU que n’havia aconseguit quinze en les eleccions del 22 de maig passat a l’Ajuntament de Barcelona.

La notícia, per esperada, no deixa de ser un cop dur per a tots aquells que ens sentim aliens a l’entorn polític, judicial i mediàtic format pels dos grans partits espanyols i que tenyeix el panorama institucional estatal. El PP ha fet el que havia de fer; defensar els seus interessos polítics i electorals i aprofitar els avantatges competitius que li dóna el seu poder institucional. Però la Sentència de TC no solament ha causat estupor entre una part important de la ciutadania, sinó que a més ha contribuït a desprestigiar les Juntes Electorals, que en el seu moment van sentenciar la validesa dels plantejaments de CiU i van avalar els resultats electorals del 22 de maig. A partir d’ara, s’ha obert la caixa de pandora pel que fa a la impugnació de milers de paperetes electorals amb motiu de les properes eleccions a Corts.

El pronunciament del TC no modifica l’escenari polític del Plenari de l’Ajuntament de Barcelona, però haurà contribuït a incrementar la distància que cada cop més catalans van posant amb el sistema institucional estatal. L’escletxa política i emocional entre Catalunya i la resta de l’estat no para de créixer, i aquestes decisions, sens dubte, contribueixen al progressiu divorci entre les dues realitats nacionals, tal com certificava fa poques dates el Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat, que detecta, segons el seu darrer baròmetre, gaire bé un 43% d’independentistes a Catalunya.

Després de 32 anys de governs socialistes, tripartits i bipartits a Barcelona, el canvi ha arribat, malgrat sentències i altres obstacles polítics. I amb 15 o amb 14 regidors, l’Alcalde Xavier Trias i el seu Govern tirarem endavant el nostre programa de canvi regenerador orientat a la millora de la ciutat i a la qualitat de vida dels barcelonins. Ni el Tribunal Constitucional ni les majories absolutes que s’albiren a l’estat ens faran canviar els nostres compromisos. Barcelona va votar canvi, i el canvi ja és aquí.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3110
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR