e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Setembre de 2012

Hi ha moments en la història d’un poble que els fets s’acceleren, que la inèrcia deixa pas a esdeveniments que fan avançar a un país per camins que semblaven llunyans, però que, de cop i volta, s’apropen i es converteixen en dreceres.  L’11 de setembre d’enguany, Catalunya comença a escriure el preàmbul d’una sèrie de transformació polítiques i socials que l’han de conduir cap a l’Estat propi.
 
Més enllà dels centenars de milers de catalans que hi assistirem; més enllà dels eslògans i les consignes que es cridin; més enllà del protagonisme de partits polítics i entitats, i més enllà del ressò que tingui el dia següent tant a l'estat com a nivell internacional, el que és rellevant és que estem davant d'una manifestació que suposarà un canvi de paradigma. Des de la Federació de Barcelona de CDC fem una crida perquè aquesta manifestació sigui massiva, perquè  la multitud d’homes i dones que es manifestin, amb la seva determinació  trenquin les costures de l’actual estat autonòmic per avançar cap a un punt de no retorn vers a l’Estat Propi.
 
L’actual conjuntura econòmica i social hi haurà contribuït; però el col•lapse financer i polític de les nostres institucions d'autogovern ens demostra, amb tota cruesa, que més enllà de la caiguda d'ingressos fiscals i de la crisi econòmica internacional, existeix una ofensiva sense precedents dels poders centrals de l'estat contra Catalunya. Per això, i davant d'aquesta evident demostració d’assetjament, ofec i humiliació que estem patint, una majoria social del nostre país, en aquest moment greu i solemne,  dirà prou aquest 11 de setembre i exigirà el disseny d'un nou full de ruta basat en la desprogramació del projecte compartit amb l'estat.
 
El 12 de setembre haurem deixat enrere, acabi com acabi la negociació sobre el necessari Pacte Fiscal per a una Hisenda pròpia les properes setmanes, la percepció d'una possible entesa amb l'estat i de la reformulació de la nostra participació en un projecte comú.
 
I per a desplegar amb èxit aquest nou paradigma basat en l'estat propi ens caldrà una gran unitat política i civil. Aquest serà el gran repte dels propers temps. Unitat, fortalesa i generositat per no malmetre aquesta oportunitat històrica, quan estem a les portes de commemorar els 300 anys de la pèrdua de les nostres llibertats nacionals.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1750
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR