e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Maig de 2012

Barcelona, referma el seu lideratge internacional

Barcelona, tradicionalment,  ha estat una ciutat amb més que una de sòlida projecció internacional. Els Jocs Olímpics d’estiu, el Fòrum de les Cultures,  la ubicació de la secretaria general de la Unió pel Mediterrani i l’estada entre nosaltres de més de  7.450.000 turistes cada any,  en son una bona mostra. L’actual Govern Municipal de la capital de Catalunya, amb l’Alcalde Trias al capdavant, fa una aposta clara i decidida per tal de reforçar i consolidar aquest lideratge. Així, doncs, cal esmentar l’elecció de Barcelona, produïda recentment  a la ciutat de Changwon –República de Corea- , per organitzar el XIII Congrés Internacional de les Ciutats Educadores ; la designació de Barcelona com a seu dels  Jocs d’esports extrems X Games, els anys 2013, 2014 i 2015; la tria per ser la seu de la celebració del Mobile World Congres (congrés de la telefonia mòbil) entre el 2013 i el 2018; l’atorgament de la capitalitat del vehicle elèctric el 2013; l’elecció de l’Alcalde Trias com a president del Centre Iberoamericà de Desenvolupament Estratègic Urbà (CIDEU), una xarxa integrada per 130 ciutats i institucions;  o la presentació de la candidatura de Barcelona per esdevenir seu permanent del GWOPA, l'organisme mundial de la ONU per la gestió de l'aigua per promoure la col·laboració entre actors claus a nivell mundial en la gestió dels recursos hídrics.

Tots aquests actius, així com els diferents convenis amb empreses multinacionals per tirar endavant nombroses aplicacions del model d’smart city que estem impulsant,  projecten a Barcelona, com una ciutat dinàmica amb el seu entorn, oberta el món i referent en diverses iniciatives que tenen una repercussió a nivell internacional. I a més, ho volem fer com a ciutat que és la capital de Catalunya, condició que havia passat desapercebuda per als anteriors equips de govern de la ciutat.

Totes aquestes bones notícies, i les que puguin arribar en un futur proper, han d'ajudar-nos a sortir de la crisi i a contribuir a tirar Catalunya endavant.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2834
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR