e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

06 de Febrer de 2012

La situació econòmica del país i de la Unió Europea en el seu conjunt no convida a l'optimisme, si més no a curt termini. I el fiasco de la companyia Spanair, de conseqüències econòmiques i laborals preocupants, ha estat el darrer capítol d'una conjuntura plena d'incerteses.

Però en paral·lel a aquest estat de coses, la ciutat de Barcelona aspira a convertir-se en un referent per a la recuperació econòmica del país. La capital de Catalunya acumula importants actius de present i de futur que cal potenciar des de la col·laboració de la iniciativa pública i privada. La marca Barcelona a nivell internacional és d'una potència extraordinària. Esdeveniments com l'ampliació del Port de Barcelona -amb una nova terminal de contenidors-, el creixement exponencial del turisme d'alt poder adquisitiu, la seu permanent del Mobile World Congress fins l'any 2018, el futur corredor ferroviari mediterrani o les més que possibles inversions en noves tecnologies associades a la mobilitat elèctrica i sostenible, ens han de fer creure en el nostre futur col·lectiu. D'altra banda, aquests últims dies s'ha donat a conèixer l'interès d'importants inversors internacionals per localitzar a Barcelona noves empreses de gran impacte econòmic i de creació d'ocupació, com un complex d'esports d'hivern a la Zona Franca o un gran espai lúdico-turístic que estaria competint amb la capital de l'estat.
Barcelona, per sobre de l'horitzó de la crisi que ens amenaça com a país, emergeix com a ciutat amb grans possibilitats de consolidar la seva fortalesa i d'arrossegar el conjunt de Catalunya cap a posicions de prosperitat econòmica i de cohesió social a mig termini. Som una gran ciutat i hem de confiar en les nostres possibilitats, si treballem en equip i des de la màxima unitat política i civil.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3051
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR