e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

06 de Març de 2013

La ciutat de Barcelona, aquesta darrera setmana del mes de febrer, ha celebrat la vuitena edició del Mobile Word Congress 2013, congrés que ha convertit la ciutat en la capital mundial de la telefonia mòbil i de les noves aplicacions dels smartphones. El congrés d’aquest any coincideix, a més, amb l'estrena de la ciutat com a capital mundial de la mobilitat-Mobile World Capital, títol que ostentarà fins a l'any 2018.

L’edició d’enguany s’ha celebrat, per primer cop, al recinte firal de Gran Via de Fira de Barcelona ja que donada la gran quantitat d’expositors, 962, s’ha fet necessari ampliar la superfície d’exposició, així el certamen passa de 110.000 m2 de les edicions anteriors a 240.000 m2 de l’edició present. A més han participat les principals empreses del mercat de la telefonia mòbil com  Samsung, LG, MotorolaMobility , HTC, Sony Mobile, Huawei o Telefónica. Cal destacar l’impacte que ha tingut el congrés per a la ciutat de Barcelona i l’Àrea Metropolitana ja que segons el balanç realitzat pel GSMA i Fira de Barcelona ha deixat 72.000 visitants de 200 països i un impacte econòmic de 320 milions d’euros. Esdeveniments com el MWC consoliden a Barcelona com una ciutat capdavantera en l’aposta pel sector de la indústria de les noves tecnologies on les persones, empreses i institucions treballin conjuntament per aprofitar el potencial de les tecnologies mòbils com a element transformador de la vida quotidiana i creador de noves oportunitats de negoci.

Barcelona ha demostrat, una vegada més, la seva capacitat d'atracció d'esdeveniments de primer nivell internacional. I en mig de la greu crisi econòmica que patim, aquest Congrés ha contribuït a la generació de riquesa i de creació de llocs de treball; la que ha de ser la primera prioritat per als governs, administracions i empreses. Barcelona, capital de Catalunya, es reivindica com a punta de llança per sortir de la crisi i ho vol fer lligant les noves economies amb la millora de la qualitat de vida de la gent. Acomiadem el MWC i ens preparem per a noves cites que tornaran a situar Barcelona al centre del món.

 
Jordi Martí i Galbis
Regidor de Presidència i Territori

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
987
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR