e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Setembre de 2011

Barcelona, capital de Catalunya

Durant massa anys la ciutat de Barcelona ha dimitit de la seva responsabilitat com a capital de Catalunya. Els governs socialistes, massa sovint, han obviat el fet transcendental de la capitalitat catalana de Barcelona. Barcelona s’ha mostrat com a capital metropolitana, capital mediterrània i fins i tot com a segona capital espanyola, però en ben poques ocasions s’ha projectat com el que és: la capital d’un país i d’una nació.

Des de l’1 de juliol passat, el nou govern de la ciutat, amb l’alcalde Xavier Trias al capdavant, i en coherència amb els compromisos electorals adquirits per CiU i a partir del propi ADN del catalanisme polític, està treballant perquè la ciutat de Barcelona torni a prendre protagonisme com a capital de Catalunya; un rol al que mai hauria d’haver renunciat en el passat.
L’Ajuntament de Barcelona està i estarà al costat el Govern de Catalunya en la reclamació del tracte que es mereix per part de l’estat, com s’ha evidenciat recentment en la reivindicació del corredor ferroviari mediterrani. L’Ajuntament de Barcelona, en el primer Ple extraordinari celebrat la setmana passada, ha expressat el seu suport a la immersió lingüística, encara que amb el vot en contra del Partit Popular. I l’Ajuntament de Barcelona actua i actuarà, en la seva projecció internacional, com a capital de Catalunya, de la catalanitat i de la mediterrània, de la mà del Govern de la Generalitat.

El canvi ha arribat a Barcelona. El nou govern de la ciutat vol superar doncs l’etapa durant la que la renúncia de la capitalitat de Catalunya ha presidit l’actuació dels governs anteriors. El govern de la ciutat assumirà, també, els plantejaments sobre el necessari dret a decidir que s’albiren en l’horitzó de la política catalana i donarà suport a la reclamació del Pacte Fiscal, eina del tot imprescindible per al progrés material de la ciutat i la millora de la qualitat de vida dels barcelonins. Barcelona tornarà a ser, trenta dos anys després, la capital de Catalunya.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2847
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR