e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Desembre del 2011

Sis mesos de canvi

El nou govern municipal de CIU  fa mig any que va començar tenint com a fita la voluntat d'encapçalar una nova etapa per Barcelona. Fer de Barcelona una ciutat per a les persones. Aquest canvi, no es pot realitzar sinó hi ha una clara complicitat amb el conjunt de la Ciutat. Des de l'equip de govern, amb l'Alcalde Trias al capdavant, s'han  activat quatre eixos, que son els pilars de la nostra política per a l'impuls de la capital de Catalunya: l'eix econòmic , potenciant noves mesures per  generar ocupació; l'eix social, el centre de l'acció municipal, impulsant accions perquè en un context com l'actual ningú quedi al marge del progrés; l'eix del urbanisme, amb idees clares i prioritats ben definides i concretes, posant especial atenció per tenir carrers i places més endreçats, nets i segurs; l'eix de les mesures d'austeritat en la gestió municipal, apostant de forma...

Continuar llegint...

27 de Setembre del 2011

Barcelona, capital de Catalunya

Durant massa anys la ciutat de Barcelona ha dimitit de la seva responsabilitat com a capital de Catalunya. Els governs socialistes, massa sovint, han obviat el fet transcendental de la capitalitat catalana de Barcelona. Barcelona s’ha mostrat com a capital metropolitana, capital mediterrània i fins i tot com a segona capital espanyola, però en ben poques ocasions s’ha projectat com el que és: la capital d’un país i d’una nació.

Des de l’1 de juliol passat, el nou govern de la ciutat, amb l’alcalde Xavier Trias al capdavant, i en coherència amb els compromisos electorals adquirits per CiU i a partir del propi ADN del catalanisme polític, està treballant perquè la ciutat de Barcelona torni a prendre protagonisme com a capital de Catalunya; un rol al que mai hauria d’haver renunciat en el passat.
L’Ajuntament de Barcelona està i estarà al costat el...

Continuar llegint...

18 de Juliol del 2011

El TC i les eleccions a l’Ajuntament de Barcelona

Aquest divendres alguns mitjans de comunicació s’han fet ressò del pronunciament del Tribunal Constitucional que atorgava el novè regidor al PP en detriment de CiU que n’havia aconseguit quinze en les eleccions del 22 de maig passat a l’Ajuntament de Barcelona.

La notícia, per esperada, no deixa de ser un cop dur per a tots aquells que ens sentim aliens a l’entorn polític, judicial i mediàtic format pels dos grans partits espanyols i que tenyeix el panorama institucional estatal. El PP ha fet el que havia de fer; defensar els seus interessos polítics i electorals i aprofitar els avantatges competitius que li dóna el seu poder institucional. Però la Sentència de TC no solament ha causat estupor entre una part important de la ciutadania, sinó que a més ha contribuït a desprestigiar les Juntes Electorals, que en el seu moment van sentenciar la validesa dels...

Continuar llegint...

Inici Anterior 1 2 Següent Final