e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Setembre de 2008

Unitat catalana: Sabin etxea o carrer Nicaragua?Si no hi ha un bon acord de finançament pel nostre país, els representants del poble de Catalunya a les Corts espanyoles poden aturar els pressupostos generals de l’estat.

La llei de pressupostos és una llei important i, per ser aprovada, requereix la majoria absoluta de la cambra, 176 vots. Si Zapatero compta amb tots els seus diputats i diputades només està a 7 vots d’aconseguir aprovar la llei. Per fer això, li poden ser útils els 10 escons de CiU o els 6 escons del Partit Nacionalista Basc combinats amb els d’alguna força del grup mixt. Però si els representants del poble de Catalunya aguanten units una posició contraria als pressupostos, el govern espanyol ho té més complicat ja que Zapatero no podria comptar amb 169 vots, sinó amb 144.

Aquesta dada hauria de ser suficient per forçar l’executiu espanyol a complir amb una llei orgànica com l’Estatut, ja que si no pot comptar amb el suport dels 25 vots dels de “si guanya Zapatero, guanya Catalunya” només pot aprovar els pressupostos amb el suport del PP.  L’alternativa a no pactar amb el PP és prorrogar-los, però les dues vies son dolentes per Zapatero.

A casa nostra algú comença a insinuar que els representants del poble basc, bons amics de CiU, ajudaran a ZP a tirar endavant els pressupostos. Fetes les sumes i les restes em pregunto a mans de qui està la cosa; dels 6 de Sabin Etxea o dels 25 del carrer Nicaragua.

Jordi Cuminal i Roquet
Secretari de comunicació de Convergència

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
4438
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR