e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 d'Abril de 2009

Tot el país sap que, si no fos pels equilibris interns del tripartit, Montilla ja hauria cessat Joan Saura del govern. No ho farà, però ho desitja. Ho hauria de fer, però no pot.

Les tecnologies de la informació i la comunicació han donat a la societat molta més proximitat amb els polítics de la que mai en la història havia disposat. Aquesta proximitat per als polítics ofereix oportunitats, però també riscos. És inútil intentar amagar-se, és inútil intentar mentir, tot se sap, tot s’explica i, en aquest context, el que s’espera dels polítics és autoritat moral.

Quina autoritat té en aquests moments el conseller Saura sobre el país? I sobre la resta de partits? I dins del govern? I sobre el cos dels Mossos d’Esquadra? Cap. La situació l’ha superat i, encara que no plegui, tothom el considera cessat. Moralment cessat l’exconseller Saura. Ja pot dir que els de CiU tenim arguments predemocràtics i que la culpa de tot és dels periodistes, no hi ha excuses exconseller.

Els càlculs a llarg termini del president Montilla semblen ser més perillosos del previst. No estava disposat a cedir més vots als “progres” de debò i els va donar Interior. Però la feina ben feta no té fronteres i el ridícul viscut les darreres setmanes ja no és cosa d’una conselleria, és de tot el govern. El país espera una reacció, però no arriba... una altra vegada això de l’autoritat moral.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3262
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR