e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Novembre de 2008

Estem millor o pitjor?

Lamentablement els catalans i les catalanes estem pitjor ara que fa 5 anys, sens dubte. Aquesta obvietat, que comparteix gairebé tothom menys el tripartit, genera unes dinàmiques polítiques que cal canviar. Sembla que un partit que està a l’oposició, per sol fet d’estar-hi, se n’ha d’alegrar de que les coses no vagin bé. I, per contra, sembla que un partit que està al govern –que això no significa que governi-, pel simple fet de ser-hi, ha de negar-ho, dissimular-ho o ignorar-ho. Doncs ni una cosa ni l’altra, la millor manera de resoldre un problema és, en primer lloc, reconèixer que aquest problema existeix i, a partir d’aquí veure quina és la millor manera de fer-hi front.

Davant la crisi econòmica, l’atur, els incompliments del finançament, l’escàs desplegament de l’Estatut, la sentència del Tribunal Constitucional, les rodalies, els esfondraments, les queixes dels bombers, metges, mestres i treballadors, els peatges i el col·lapse de les autopistes, etc, no ens podem permetre rebre per resposta la llei de la memòria històrica. I no vol dir que aquest no sigui un tema important, però no és un tema que resolgui cap de les necessitats enumerades anteriorment.

Tampoc podem permetre que el passadís de vellut vermell que separa els escons del tripartit i els de l’oposició esdevingui un mur infranquejable per al diàleg, on la crítica s’interpreta com un atac personal. Perquè si quan es pregunta sobre l’atur, la resposta del president de la Generalitat és fer mofa del diputat que la formula perquè ha perdut la condició de president del seu partit no cal valorar la situació econòmica, social i nacional per dir que, efectivament, comparat amb fa 5 anys estem pitjor, molt pitjor.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3542
1
Comentaris afegits 
Elena Bonals Barber (L'Hospitalet) 07-12-2008 - 09:19
Estem pitjor, el que passa s que no hi ha ms cec que el qui no hi vol veure. Ser "d'esquerra" s'ha convertit en una certa religi, que passa per avorrir el nacionalisme sovint. Saben vendre el producte, que no vol dir que el producte sigui bo.
TORNAR