e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Setembre de 2009

El proper pacte de CiU i els errors del PSC

Arribem a la diada nacional d’enguany després d’haver viscut l’aprovació d’un finançament que no compleix l’Estatut, de presenciar una baralla entre els membres del tripartit sobre quan s’ha de realitzar una manifestació com a reacció d’una sentència que encara no existeix i de veure com es prohibeix que es faci una consulta a Arenys de Munt, que es farà, i que s’autoritza una manifestació falangista, que no s’hauria de fer.

Tot això per amanir una forta crisi que el govern no sap com afrontar i el penós espectacle d’uns magistrats deslegitimats i polititzats que volen esmenar el que dos parlaments i un poble han decidit democràticament.

Definitivament no és un bon escenari pels que governen Catalunya, els socialistes. Perquè l’acord de finançament és fet amb els socialistes. I els recursos al TC són del PP, alguns, però també dels socialistes (Defensor del Pueblo, etc). I la prohibició que la gent d’Arenys pugui expressar la seva opinió és de l’estat, dels aparells del govern de l’estat, és a dir, dels socialistes. Per això aquesta gesticulació desorientada del PSC. I per això, com sempre, aquests atacs a CiU.

Penso que la lleugeresa intel·lectual amb que estan fetes aquestes acusacions respon a dos fets que han portat a alguns dirigents del PSC a pensar que aquí tot val. Em refereixo a que després de la multitudinària manifestació pel malestar de les infrasturctures, Catalunya va donar 25 diputats a Zapatero. I que després de veure com José Montilla presentava 62 esmenes a l’Estatut del 30 de setembre, un partit com Esquerra el va fer president de la Generalitat.

Com que creuen que aquí tot val, que res té conseqüències, Joan Ferran creu que pot dir que cal arrencar la crosta nacionalista de TV3 i Catalunya Radio i Iceta creu que pot dir que Convergència ha entrat en una deriva radical pel fet de demanar que no es prohibeixi a la gent d’Arenys de Munt a respondre una pregunta. Dos greus errors.

L’ensorrada de Catalunya Ràdio demostra que depurant professionals i imposant discurs governamental no aconseguiran canviar la manera de pensar de la gent. Que a vegades som mesells, però no som burros! El país s’ha mogut. Ara lidera RAC1.
Tractant-nos de radicals per defensar la democràcia i la llibertat d’expressió el PSC s’arracona. La gent ha de poder expressar-se lliurement, tant els que votin que sí com els que votin que no. Em sembla que el radical és negar a la gent el dret a opinar.

Tot això només em porta a un desig per aquesta diada nacional. Que des de CiU siguem capaços d’explicar bé que la nostra intenció de governar Catalunya per canviar la situació actual consisteix en buscar un pacte. Un pacte amb la societat catalana. I també, per què no dir-ho? Desitjo que la societat catalana vulgui fer un pacte amb CiU. Perquè la possibilitat d’una Catalunya millor existeix.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3442
1
Comentaris afegits 
Ramon Freixes i Sala (Barcelona) 13-09-2009 - 13:56
Doncs vinga, amb els diputats que tingueu, sumats als de Reagrupament i els qui vulguin, votaci, proclamaci de la independncia, govern d'unitat, referndum i eleccions anticipades. Llavors, segurament cdc tindr la majoria absoluta. Salutacions!
TORNAR