e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 d'Octubre de 2008

Veus del tripartit s’esgargamellaran, durant aquests dies, per justificar el pressupost de la Generalitat per al pròxim any. Diuen que és el pressupost de la crisi, però tothom sap que és el pressupost de la submissió al PSOE.

Al sentir al conseller Castells justificant els escassos recursos econòmics que disposarà la Generalitat l’any 2009 per fer front a tots els reptes que tenim plantejats com a país, em vénen al cap les olives de Joan Saura amb De la Vega, les declaracions de Corbacho, les mil i una maniobres del PSC per fer fracassar l’acord de finançament i els 25 diputats del PSC desapareguts a l’hora de votar contra els pressupostos generals de l’estat amb la resta de forces catalanes.

Sense bons pressupostos costarà tirar endavant el desplegament del nou Estatut, costarà executar l’obra pública (sempre que s’hagin posat d’acord prèviament els 3 socis) tant necessària per dinamitzar l’economia en moments complicats, costarà reforçar els serveis socials en moments de necessitat, costarà un any més complir la llei de la dependència i, entre d’altres, costarà donar als Ajuntaments els recursos que necessiten. Tot això per no incomodar el PSOE.

Que s’incompleix l’Estatut –que és llei-, doncs res, un vermut i allarguem el termini 3 mesos, sense tenir en compte que aquest nou termini obliga a fer els comptes catalans sense el nou finançament. Que des de Catalunya s’intenta pressionar per obtenir el que és nostre, doncs res, per això ja tenim ministres catalans que diuen que a Madrid no passarà res, que per això hi són ells, per defensar en Zapatero. Que els pressupostos estan en perill per l’oposició de totes les forces catalanes i això pot obligar a ZP a complir l’Estatut, i ca!, fem desaparèixer els 25 diputats del PSC dins el magma del PSOE (tot recordant indignats que són partits diferents) i tot resolt. I un cop fet tot això, Catalunya pitjor del que estava. Un nou fracàs del tripartit. Hi ha límit?

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2920
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR