e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 de Novembre de 2013

Aquesta setmana un home de Lugo ha mort en una batussa amb la policia nacional espanyola, evidentment ni hi ha vídeo, ni en parlarà cap mitjà més enllà d'algun de local. I és ben normal, no és un tema que hagi de ser notícia i és en una investigació posterior feta pel mateix CNP on se sabrà ben bé què ha passat i es condemnarà -si cal- algun d'aquests agents. A Catalunya en canvi ja s'ha vist com el mateix cas canviant policia espanyola per catalana és portada de tota la premsa espanyola, i malauradament també de la catalana, però el més greu de tot és que els dirigents de la nostra policia no han estat a l'altura i no s'han posat al costat dels agents.
La conselleria d'Interior ha tingut gairebé sempre la mala sort d'estar dirigida per ineptes.Abans de la crisi potser no es notava tant però d'ençà que les coses han començat a anar malament, les males decisions polítiques i la falta de valor es posen de manifest.
El conseller d'Interior, el mateix dia que va aparèixer el vídeo, havia d'haver sortit en defensa d'aquests mossos però va decidir restar callat. El senyor Ramon Maria Espadaler havia d'haver-se queixat que s'humiliés a la policia catalana demanant una investigació externa d'un cos policial foraster -que per adobar-ho, va falsejar les proves intencionadament- però va decidir fer mutis.
Tot per salvar-se la poltrona perquè en Duran potser plega aviat i ell té números per ser-ne el successor. Ara està a Interior, abans estava a Medi Ambient, i en un futur estarà en una altravicaria. És la vida del polític: servir-se a un mateix i viure de l'erari públic, en aquest cas des de 1992. Per la qual cosa no pensa arriscar-se ni una mica a perdre els seus privilegis, encara que per fer-ho vuitagents es quedin sense sou i feina per un judici orquestrat meitat per la premsa, meitat per les clavegueres de l'estat.
Però no demanem la dimissió del conseller Espadaler només per ser un covard i un vividor, ja que per aquest mateix motiu hauria de dimitir quasi tot el Govern i gairebé tot el Parlament, sinó també perquè amb aquestes actuacions ha deixat el cos de Mossos d'Esquadra per terra. I no em refereixo a la seva imatge pública -que en part també- sinó la moraldel propi cos. Quin agent s'arriscarà a jugar-se-la si no té cap mena de suport dels seus superiors? Quina autoestima pot tenir la Policia de Catalunya si des de dins del seu propi departament no es fa res per protegir-los?
Es parla molt d'estructures d'estat però les úniques estructures que veiem són les de partit.Només per posar un exemple, en lloc de comprar armilles antibales als mossos -que costarien uns cinc milions i mig d'euros, xifra de diners idèntica a la que va rebre l'any passat en subvencions el diari la Vanguardia- es llencen els recursos en ajuts públics al pou sense fons de la part de la immigració que no fa cap esforç per incorporar-se a la comunitat nacional..
Personalment sóc d'aquelles persones que entén el tema de les retallades però no accepto que es retalli en seguretat el que es pot treure de donatius que es fan a amics, siguin el grup Godó, la Feria de Abril o bestieses com l'informe ensabonador que va encarregar Interior per 17.000 euros sobre el foc de l'Empordà de l'any passat. I segur que com aquest n'hi deu haver molts més.
Més valdria que aquests tots aquests diners-i els que no sabem- s'haguessin invertit en netejar boscos. Potser ara no hauríem de lamentar aquest segon incendi a l'Empordà. I ja que parlem de bombers, aquí la gestió del senyor Espadaler ja és d'escàndol. Bombers amb la roba caducada, parcs amb agents forestals que no poden treballar perquè no tenen mitjans, parcs tancats per falta de personal (l'última oposició es va fer el 2009), etc. I a sobre quan es queixen demana que els mossos carreguin en contra d'ells, provocant una mala maror entre els dos cossos pertanyents al mateix departament que no beneficia en res a la seguretat del país.
Per tot això, senyor Espadaler, dimiteixi. Els catalans volem una persona que no tingui por de perdre la cadira en uns moments claus pel futur del país. Volem el govern dels millors, de gent valenta, que connecti amb els servidors públics i la gent. Per la seva trajectòria present i passada ha quedat ben demostrat que vostè aquí no hi té cabuda.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1358
1
Comentaris afegits 
Alexis Etxebarria (Terrassa) 16-11-2013 - 20:30
Bon article Jordi. A mi m'agradaria apuntar un fet; la incongruéncia entre expressar que no es veu mala praxi en l'actuació i, al mateix temps, retirar feina i sou als agents implicats, és simplement...absurd! La seguretat ciutadana está en perill: aviso!
TORNAR