e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

31 de Gener de 2014

La darrera resolució del tribunal suprem espanyol, una arma més de l’Estat totalment partidista i bel·ligerant, demostra una vegada més la importància del català com a eina de construcció nacional. Espanya sempre ha intentat acabar amb el nostre idioma perquè ha sabut que és el tret més diferenciador que tenim els catalans respecte a ells, ja que tenir un idioma diferent implica tenir una concepció pròpia del món, en el nostre cas molt allunyada de la que tenen els castellans. Ara que els espanyols han vist que Catalunya teòricament avança cap a l’autodeterminació ha tornat a treure totes les armes possibles i està fent l’ofensiva més bèstia contra el català des del cop d’estat antidemocràtic de l’any 36. En dos mesos hem vist com es tancava Canal 9, prohibien la freqüència de Catalunya Ràdio al País Valencià; i com s’imposava el decret de “trilingüisme” a Mallorca, etc.

A diferència del govern espanyol que té les coses molt clares, a Catalunya els nostres polítics van amb el lliri a la mà i mentre es vesteixen de grans patriotes organitzant referèndums obliden de fer complir les lleis aprovades per ells mateixos en temes lingüístics com la del cinema o la de l’etiquetatge en català, i defensen el bilingüisme com una eina de cohesió quan realment és una situació que permet a l’enemic crear conflictes que ens fan perdre el temps. El darrer exemple el tenim ahir mateix on en una entrevista a TV3 el lider d'ERC Oriol Junqueras feia una defensa aferrissada del castellà com a llengua oficial. Pocs països del món tenen dos idiomes en un mateix territori convivint amb normalitat. Tenir dos idiomes oficials és una situació anormal fruit d’imposicions o migracions massives i a la llarga un dels idiomes ha de desaparèixer ja que les llengües són per entendres i no té cap sentit parlar-ne dues indistintament en un mateix lloc, i si la que desapareix és la pròpia del territori implica una pèrdua cultural irreparable.

Si be és cert que el nombre de castellanoparlants és molt gran a Catalunya degut a les successives immigracions massives planificades per l’Estat, això no els hi ha de donar drets per sobre de la resta de 277 llengües foranies que han portat altres ciutadans estrangers. A Catalunya hi ha poblacions on més del 25% de la població té com a llengua materna un idioma que no és el castellà, a aquests llocs hauríem d’aplicar un bilingüisme català, idioma d’aquests immigrants? A cap país del món es creen idiomes oficials nous en funció del nombre d’immigrants.

Per sort bona part d’aquesta immigració espanyola i d’altres indrets que ha vingut s’han fet pròpia la llengua i la cultura del país com faria qualsevol persona que anés a viure en un altre indret, però amb el mèrit que ho han fet en un territori on malauradament (per culpa de les polítiques covardes dels polítics catalans i les ofensives del govern espanyol) podrien viure com han fet molts d’altres sense aprendre ni una paraula de català alguns dels quals en alguns llocs s’han constituït en guetos tan immensos que han acabat minoritzant els catalanoparlants.

L’únic oasi on encara es preserva el català com a llengua única és a les escoles publiques i per això Espanya té tant d’interès en acabar amb aquesta situació, i no li fa res per aconseguir-ho instrumentalitzar nens de manera immoral amb finalitats polítiques. Uns pobres nens amb dificultats en l’aprenentatge que en lloc de recomanar als seus pares inscriure’ls en classes de repàs com s’ha fet tota la vida, els usen com a armes demagògiques acusant a l’escola catalana del seu fracàs quan nens amb edats més elevades i vinguts de llocs amb llengües no romàniques superen l’escolarització en català sense cap dificultat. 

Per tot això cal que els catalans d’origen i aquells que s’hi han afegit i no tenen una concepció hispanocèntrica de Catalunya comencin a proclamar en veu alta, sense por i sense subterfugis per la defensa del català com a llengua única oficial en tots els àmbits i efectes per tal de tenir un país cohesionat, on en el cas d’assolir la independència construïm un país normal sense diferències on es respectin totes les cultures com qualsevol país del món.

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2292
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR