e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

07 de Novembre de 2013

Contra els identitaris

Hi ha un acudit molt divertit del dibuixant JAP, que circula per les xarxes socials des de fa temps, on es veu un paio carregat de banderes espanyoles que li diu en to exclamatiu: "nacionalista!" a un noi que porta la bandera catalana.
Una cosa semblant passa amb el tema identitari. Alguna gent que defensem la catalanitat de Catalunya, és a dir que volem viure en un país normal, on la cultura i llengua catalanes siguin les comunes a tots els habitants, ens surten personatges defensors de la imposició d'altres cultures i ens posen l'etiqueta d'identitaris.
Identitari no és aquell qui viu en la catalanitat a Catalunya i la defensa, igual com nacionalista no és el qui viu l'existència de la nació catalana com una cosa normal. Els identitaris i nacionalistes són aquells que vénen de fora a imposar-nos la seva identitat, que malgrat viure en un nou país no tenen educació ni respecte, no volen integrar-se i volen conservar la seva identitat original encara que per fer-ho hagin de menystenir la del poble que els ha acollit. Els identitaris defensen que les seves normes foranies prevalguin sobre les que hem anat construint entre tots durant segles.
Exemples d'identitaris n'hi ha molts. Són aquells espanyols que porten més de quaranta anys vivint a Catalunya i no han fet mai cap esforç per entendre i parlar en català, o per incorporar-se mínimament a la nostra comunitat nacional. Són també aquells individus que reclamen imposar símbols religiosos encara que denigrin la dona. Són aquells tipus que s'ajunten amb bandes d'un color de vestir determinat i es barallen amb les d'altres colors. Identitaris també són aquells capitostos que pressionen a la seva gent per tal que no facin passos cap a la incorporació al poble i a la terra d'acollida.
El problema greu d'això, però, és que aquestes acusacions han fet forat i les víctimes hem esdevingut mentalment els botxins. En part per culpa dels nostres polítics, que cedeixen a qualsevol exigència dels identitaris a canvi d'un grapat de vots que els permetin mantenir la seva situació privilegiada, tot fent-los el joc en lloc de parar-los els peus. Així,als menjadors de moltes escoles catalanes, un aliment tan nostrat com el porc ha quedat proscrit dels menús infantils. Els nens han de menjar canelons vegetarians o macarrons amb tonyina per no ofendre els identitaris. El Nadal s'ha de dir festa d'hivern per no molestar els identitaris. A Catalunya hem de ser bilingües per no incomodar els identitaris, i fins i tot hem de demanar la independència en altres idiomes per no excloure'ls.
Ja n'hi ha prou de cedir. Les diferents cultures poden ser una gran riquesa, però cadascuna ha estat forjada al seu propi territori i és allà on ha de perviure. Nosaltres no podem permetre als identitaris que desfacin tot allò que hem construït, no només per a nosaltres, sinó també per a ells. Ells han emigrat a Catalunya perquè creuen que aquí hi tindran un futur millor;perquè al seu país i amb la seva identitat no han sabut o pogut desenvolupar-se plenament com a persones.
Per tant, se'ls ha de demanar que no vulguin exportar la identitat del seu lloc d'origen. L'han de deixar de banda si volen prosperar a Catalunya, tot adoptant la nostra manera de viure i formar part d'aquesta gran comunitat que som els catalans. Si ho fan així els acceptarem amb els braços oberts. Però cal també deixar-los clar que si no ho fan,mai no encaixaran entre nosaltres i hauran de tornar a emigrar, ja que la mateixa societat d'acollida els hi tancarà les portes.

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
892
1
Comentaris afegits 
Papaluna (Barcelona) 11-11-2013 - 18:02
Erra. 'Identitari' no té aquest sentit. Els identitaris defenem la existència de diferencies entre pobles com un fet inqüestionable, des de la perspectiva de l'antropologia, la historia, la cultura o tradicions. Els que Vostè esmenta ni han d'entrar.
TORNAR