e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

31 de Gener del 2014

El català, idioma únic

La darrera resolució del tribunal suprem espanyol, una arma més de l’Estat totalment partidista i bel·ligerant, demostra una vegada més la importància del català com a eina de construcció nacional. Espanya sempre ha intentat acabar amb el nostre idioma perquè ha sabut que és el tret més diferenciador que tenim els catalans respecte a ells, ja que tenir un idioma diferent implica tenir una concepció pròpia del món, en el nostre cas molt allunyada de la que tenen els castellans. Ara que els espanyols han vist que Catalunya teòricament avança cap a l’autodeterminació ha tornat a treure totes les armes possibles i està fent l’ofensiva més bèstia contra el català des del cop d’estat...

Continuar llegint...

22 de Gener del 2014

Sobiranisme i inseguretat

Ahir va aparèixer la notícia del nomenament de cinc nous comissaris de la policia espanyola a Catalunya. Malauradament aquests canvis no sembla que es produeixin en les polítiques de seguretat que aquests executen a Catalunya.

Fa un parell de dies amb l’excusa d’uns fets esdevinguts a una ciutat espanyola un grupuscle de persones d’orígens diversos, vinguts d’Europa i altres continents, va causar greus disturbis al centre de Barcelona. És un fet cíclic que es va reproduint de tant en tant usant com a excusa diferents pretextos, però amb el fet comú que tots són comesos pel mateix tipus d’individus i que dóna la sensació que només són causats per crear mala maror i sensació d’incapacitat policial al nostre país.

Fins...

Continuar llegint...