e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

07 de Novembre del 2013

Contra els identitaris

Hi ha un acudit molt divertit del dibuixant JAP, que circula per les xarxes socials des de fa temps, on es veu un paio carregat de banderes espanyoles que li diu en to exclamatiu: "nacionalista!" a un noi que porta la bandera catalana.
Una cosa semblant passa amb el tema identitari. Alguna gent que defensem la catalanitat de Catalunya, és a dir que volem viure en un país normal, on la cultura i llengua catalanes siguin les comunes a tots els habitants, ens surten personatges defensors de la imposició d'altres cultures i ens posen l'etiqueta d'identitaris.
Identitari no és aquell qui viu en la catalanitat a Catalunya i la defensa, igual com nacionalista no és el qui viu l'existència de la nació catalana com una cosa normal. Els identitaris i nacionalistes són aquells que vénen de fora a imposar-nos la seva identitat, que malgrat viure en un nou país no tenen educació ni...

Continuar llegint...

30 d'Octubre del 2013

El racisme dels polítics actuals

Els últims anys a Catalunya hem tingut una arribada massiva de persones d'altres països, en gran part promoguda pels polítics i els grans empresaris per tal d'aprofitar-se de la mà d'obra barata, per enriquir-se i així no haver de pagar sous decents als catalans per tal de fer les mateixes tasques. El cas és que mentre han anat arribant no s'ha fet cap política per tal de que aquesta gent no formés els seus guetos i quedessin apartats de la societat ja que la visió racista d’alguns desaprensius era la d'aprofitar-se’n, no la d'acceptar-los com un ciutadà més.

Des de que ha començat la crisi -i per tant aquesta gent igual com molts catalans s'han quedat sense feina- la política ha estat la de mirar quin suc se'ls podia seguir traient. Econòmicament ja no ofereixen rendiment perquè no hi ha llocs de feina on posar-los però tenen una cosa molt preuada pels...

Continuar llegint...

Inici Anterior 1 2 Següent Final